back

Канікули за кордоном

07 листопада 2019

 

 Незабаром для всіх школярів почнуться довгоочікувані зимові канікули. Чимало батьків планують відпочинок та оздоровлення дітей за кордоном, тому варто завчасно подбати про наявність паспортних документів для виїзду за кордон у дітей, адже виготовлення даного документу займає до 20 робочих днів, а у терміновому порядку до 7 робочих днів.

   УДМС України в Чернігівській області нагадує, що для того щоб оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон для дитини одному із батьків необхідно:

 1.Зареєструватися в електронній черзі за посиланням  https://bit.ly/2HROYqX

  2.З’явитися до територіального підрозділу, який вказаний в смс повідомленні при реєстрації в онлайн-черзі з пакетом документів, а саме: паспортом громадянина України одного з батьків,  свідоцтвом про народження дитини (паспортом громадянина України у вигляді ID картки для осіб, які досягли 14-річного віку) та квитанцією про сплату послуги. У разі оформлення закордонного паспорту дитині, що не досягла 12 річного віку, може бути подано 1 фотокартку розміром 10х15 см для внесення відцифрованого відображення особи шляхом сканування.

 3. Стан виготовлення документу можна перевірити за посиланням https://bit.ly/2wufSiQ

 

  Звертаємо увагу, що при досягненні 16 річного віку дитина може самостійно звернутися для отримання даної послуги та надати спеціалісту лише паспорт громадянина України у вигляді ID картки та квитанцію про сплату послуги.

 

  1. Виникли запитання? Вам завжди допоможе чат-бот ДМС у Viber та Telegram за посиланням  https://t.me/DMSU_service_bot

Також ви можете звернутися на телефонну «гарячу лінію» УДМС України в Чернігівській області за телефоном (0462) 666-185.