back

Служба зайнятості – об’єднаним територіальним громадам     

23 жовтня 2019

 

  Ніжинська міськрайонна філія Чернігівського обласного центру зайнятості – надійний    партнер органів влади та місцевого самоврядування, який ефективно реагує на  виклики сучасності у вирішенні проблеми зайнятості населення та кадрової комплектації роботодавців, забезпечує соціальну стабільність громад. Одним з пріоритетних напрямків діяльності філії є активна взаємодія з Вертіївською та Лосинівською об’єднаними територіальними громадами.

  Починаючи з 2017 року мешканці ОТГ мають змогу отримати консультації від представника служби зайнятості юрисконсульта Суханкіної С.В. під час виїзних прийомів.  

  Спільно вирішуються питання  проведення  інформаційно-роз’яснювальної роботи  серед населення та роботодавців щодо можливості створення нових робочих місць, зайнятості сільського населення, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, професійного навчання громадян, у тому числі за сприяння служби зайнятості, розвитку підприємницької ініціативи серед членів ОТГ та надання соціальних послуг населенню безпосередньо на території громад – для цього ОТГ розміщують інформативні матеріали та соціальну рекламу служби зайнятості на своїх офіційних сайтах.

  З метою заохочення жителів сіл до підприємницької діяльності у Вертіївці та Лосинівці проведені семінари-тренінги «Розвиток малого та середнього бізнесу в ОТГ. Основи бізнес-планування» за участі фахівців регіонального фонду підтримки підприємництва.

  Неабиякого значення надається профорієнтаційній роботі з молоддю. Вже третій рік поспіль Вертіївська загальноосвітня школа є активним партнером служби зайнятості у реалізації обласного профорієнтаційного проекту "Обери професію - обери майбутнє". Основна ціль цього проекту – донести до свідомості учні та їх батьків, що вибір професії — це велика відповідальність.

  22 жовтня відбувся черговий захід у Вертіївській школі у рамках проекту - профорієнтаційний урок для учнів 9-х класів "Світ професій – погляд  у майбутнє". Сьогодні, коли на ринку праці з'являється все більше нових професій і спеціальностей, про які вчора ще ніхто не чув, вибір професії стає більш ніж складним. Як розібратися в собі, як визначити до чого душа лежить, що я можу, що вмію, яка професія буде мене годувати все життя, завжди буде затребувана, високооплачувана?  

  Про це з учнями говорила фахівець з профорієнтації Ніжинської міськрайонної філії ЧОЦЗ Ірина Бондаренко. Фахівець допомогла дев’ятикласникам визначитися з професійним спрямуванням,  запропонувавши профорієнтаційні тести. А ще, попутно, школярі почули історію виникнення грошей.