back

Вячеслав Івашин провів семінар-нараду для сільських та селищного голів району

16 жовтня 2019

Під час засідання посадовці отримали вичерпну інформацію й пояснення з різних питань.

 

Так, начальник відділення призову Ніжинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Галата доповідав про організацію та проведення призову на строкову службу до лав Збройних сил України восени 2019 року, поінформував про показники по кожній сільській раді та особливо наголосив на проведенні бесід з юнаками про значення військового обов’язку перед державою.

 

В.о. начальника служби у справах дітей Дмитро Хоренко надав роз’яснення по Постанові Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616. Урядом прийнято рішення, спрямоване на зменшення ризиків потрапляння дітей в інтернатні заклади та забезпечення житлом осіб із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Документом, зокрема, затверджено Порядок та умови надання у 2019 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Та щоб отримати кошти на житло для статусних дітей, вони мають стояти на квартирному обліку, - наголосив посадовець, - а ця робота проводиться органами місцевого самоврядування.

 

Також Дмитро Хоренко поінформував про затверджену Інструкцію з оформлення посадовими особами органів опіки та піклування матеріалів про адміністративні правопорушення.

 

Про зміни в порядку призначення субсидій на період опалювального сезону розповіла начальник відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення Тетяна Жаркова.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації