back

Золотий кубок військово-патріотичної гри «Я патріот» поїхав до Лосинівки

10 жовтня 2019

Ніжинська районна державна адміністрація ось уже декілька років поспіль напередодні Дня захисника України серед школярів загальноосвітніх закладів району організовує військово-патріотичну гру «Я патріот».

 

Цьогоріч шість команд з Лосинівки, Безуглівки, Талалаївки, Крут, Перемоги та Великої Кошелівки зібрались на змагання, що проходили на території Спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України в м.Ніжині. Відкрив захід голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та побажав усім учасникам перемоги, зауважив, що гра «Я патріот», як і шкільний предмет «Захист вітчизни», навчає найважливішій професії у житті – захищати державу.

 

Програма заходу була добре знайома більшості учням і передбачала стройову підготовку, підтягування на перекладині, біг на дистанцію 60 метрів, метання гранати на дальність та санітарно-медичну підготовку. Суддями змагань були працівники Спеціального авіаційного загону. Вони й визначили переможців гри та виокремили найкращі індивідуальні результати.

 

Дипломи, грамоти й кубки переможцям та всім учасникам вручали голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та командир Спеціального авіаційного загону Іван Коробка. Золотий, срібний та бронзовий кубки гри «Я патріот» розділили між собою:

 

Команда Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. – І місце.

Команда Великокошелівської ЗОШ І-ІІІ ст. – ІІ місце.

Команда Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст. – ІІІ місце.

 

Подякою районної державної адміністрації був відзначений і командир САЗу Іван Коробка за допомогу в організації заходу та постійне сприяння військово-патріотичному вихованню молоді Ніжинщини.

 

Крім того, учасники після всіх змагань та отриманих нагород мали змогу відпочити, відвідавши екскурсію музеєм історії створення військової частини, оглянувши сучасну рятувальну авіаційну техніку на летовищі загону і скуштувавши гарячу справжню польову кашу.

\

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА