back

На Чернігівщині затримано керівника митного посту на хабарі

10 жовтня 2019

  Посадовець Чернігівської митниці, затриманий Службою безпеки України, входив до організованого угруповання, яке налагодило нелегальне ввезення в нашу країну імпортної сільгосппродукції без сплати обов’язкових митних платежів.

  Оперативники спецслужби встановили, що до протиправної діяльності були залучені понад п’ятнадцять комерсантів. За попередніми оцінками, через оборудку державний бюджет щомісяця недоотримував понад 1 мільйон гривень.

  Правоохоронці затримали посадовця митниці поблизу місця роботи під час отримання майже 20 тисяч гривень від брокера однієї з митно-брокерських структур за сприяння у ввезенні нової партії нелегальної продукції. 

  У ході проведення низки санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів провадження, правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів США, а також документацію і комп'ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

  У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Прес-група Управління СБ України в Чернігівській області