back

До уваги учасників АТО/ООС та членів їх сімей!

07 жовтня 2019

Війна змінює усіх нас. За час перебування на війні чоловіки змінюються. Так само за час очікування змінюються і їх сім’ї: діти дорослішають, дружини вимушено стають  більш самостійними. Основні випробування для кожного з Вас нібито вже позаду. Разом з тим, усім Вам потрібен деякий час: ветерану – щоб адаптуватися до умов мирного життя, а рідним та близьким – щоб зрозуміти та прийняти зміни у ветерані. Тому пошук порозуміння – це спільний процес, в якому обидві сторони мають виявити терпіння один до одного, повагу і готовність до компромісу. Але не забувайте головного: Ви знову разом, а    попереду у Вас життя, Ваше спільне щасливе життя.

 

Якщо ж Ви самі не взмозі вирішити свої проблеми, то Вам обов’язково допоможуть. Адже у Чернігові діє обласний центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих, який надає послуги наступного спрямування.

 

Послуги в умовах реабілітаційного центру:

- психологічні: консультування, діагностика, психологічна підтримка і супроводження, психотерапія, психологічна просвіта та інформування (психоедукація);

- соціальні: сприяння соціальній і професійній адаптації в соціумі, відновленню сімейних стосунків;

- трудова адаптація: відновлення психоемоційного стану через трудотерапію, арттерапію;

- послуги з фізичної реабілітації (масаж).

Реабілітаційна допомога надається у вигляді індивідуальної, групової роботи (тренінгові заняття, групи підтримки).

 

Перелік тем групових (тренінгових) занять:

- «Травма. Особливості впливу психотравмуючої події на військовослужбовців»;

- «Стрес. Техніки стресостійкості»;

- «Панічні атаки. Техніки стабілізації стану»;

- «Кризова інтервенція. Техніки екстреної психологічної допомоги у кризових станах»;

- «Саморегуляція. Методи і техніки саморегуляції»;

- «Профілактика суїцидальної поведінки. Ознаки суїцидальної небезпеки. Дії по відношенню до людини схильної до суїциду».

 

Також у Центрі працюють Групи підтримки із учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих по 8–ми кроковій моделі відновлення після втрати близької людини.

 

Комплексна реабілітація сприяє поверненню до активного повноцінного життя у суспільство, зміцненню/відновленню родинних та суспільно-корисних зв’язків учасників бойових дій, а також можливість здійснювати психосоціальну допомогу один одному у своїх організаціях та військових частинах.

 

Отримувач послуг може звернутися до Центру за власною заявою або направленням від центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Всі послуги конфіденційні та безкоштовні. Адреса Центру реабілітації: м. Чернігів, провулок Вокзальний, 1, тел. (0462)93-69-28, 93-29-10

 

Також до кінця 2019 року Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді співпрацює з громадською організацією «Конкордія» у сфері надання послуг інтеграції та реінтеграції родинам учасників АТО. Зазначені послуги можуть отримувати родини учасників АТО із будь-якого населеного пункту області.

 

 Адреса громадської організації «Конкордія»: м. Чернігів, вул. Князя Чорного, 14,  тел. (0462)77-70-76

          

Робота вищезазначених організацій спрямована на підтримку учасників АТО та членів їх родин. За детальною інформацією звертайтеся  до Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Ніжин, пл. ім. Івана Франка, кім. 52, тел. (04631) 2 - 53-66.