back

Обираємо професію разом

26 вересня 2019

 

  Пізнати світ професій і зробити власний професійний вибір тепер школярам допомагає «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю». Цей інтерактивний профорієнтаційний програмний продукт з віртуальними елементами є черговою новацією служби зайнятості.

  Сучасна молодь, яка росте в епоху стрімкого розвитку цифрових технологій, потребує нових підходів та цікавого нестандартного подання інформації. Тепер профорієнтаційні заходи для учнівської молоді проводяться з використанням цієї інноваційної розробки.

  Для перегляду 3D-контенту потрібен смартфон або планшет та роздруківка «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю». Треба лише завантажити безкоштовний мобільний додаток. Зробити це можна за допомогою посилання: https://drive.google.com/open?id=1G_1pd54dMLS2rFZwj79lAaegn4S8tSEN або QR-коду, надрукованому в брошурі чи буклеті.

   Програма працює при активній камері, якою треба вловити три маркери на зображеннях. Так, на екрані візуалізуються атрибути професій з прийдешнього часу.

   Атлас містить опис десяти професій майбутнього, а саме: інженер-робототехнік, архітектор віртуальної реальності, наномедик, фахівець зі створення людських органів, онлайн-педагог, планувальник smart-міста, рециклінг-технолог, сіті-фермер, wellness-консультант для літніх людей, сіті-еколог. Усі спеціальності підібрані з урахуванням тенденцій і викликів сьогодення та прогнозів потреб ринку праці на майбутнє.

   У службі зайнятості переконані, ця новація дозволила дітям не лише ознайомитися з особливостями професій, що з’являться зовсім скоро, а й візуально уявити їх, що спонукатиме старшокласників замислитися над власним вибором і зробити це свідомо й зважено.

Звертайтеся. Ми чекаємо Вас у Ніжинській міськрайонній філії Чернігівського обласного центру зайнятості по вул. Об’їжджа, 120.