back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

09 вересня 2019

На минулому тижні виникло 7 пожеж:

  Вдень 02 вересня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: м. Ніжин, пров. Пересічний. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено перекриття та покрівля на площі 25 м. кв.

            Вдень 03 вересня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання торфу площею 0.05 га за адресою: Ніжинський район, поблизу с. Стодоли.

Ввечері 03 вересня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Вадима Доброліжа. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівля по всій площі, пошкоджено домашнє майно.

Вночі 06 вересня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу легкового автомобіля ВАЗ 2113 за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка, 18. Внаслідок пожежі пошкоджено салон легкового автомобіля.

Вдень 07 вересня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання дерева за адресою: м. Ніжин, вул. Овдіївська, 21. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено дерево.

Вдень 08 вересня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання торфу за адресою: околиця с. Зруб, Ніжинського району. Станом на 22 год. 00 хв. 08.09.2019 року ліквідовано загорання на площі 0.5га, залишилось 3.5 га. – гасіння триває.

Вдень 08 вересня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сухої трави за адресою: околиця м. Ніжин. Внаслідок пожежі вогнем знищену суху траву на площі 15 га.

Перевірку по вищевказаним фактам пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

 

РЯТУВАЛЬНИКИ НІЖИНЩИНИ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРОВОДИТИ

ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАХОДИ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ

 ПОЖЕЖ В ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ.

            Спалювання громадянами залишків сухої рослинності, необережність у поводженні з вогнем на відкритих територіях щодобово призводить до виникнення пожеж в природних екосистемах Ніжинщини. З метою попередження таких загорянь, а також роз'яснення громадянам про небезпеку впливу вогню і продуктів горіння на здоров'я людей та навколишнє середовище, рятувальники Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області здійснюють профілактично-роз'яснювальні рейди.  В період з 02 вересня по 08 вересня працівниками Ніжинського МРВ У ДСНС України у Чернігівській області проведено профілактичні відпрацювання на території м. Ніжина та Ніжинського району. Під час бесід рятувальники звернули увагу громадян на основні причини виникнення пожеж у природних екосистемах, їх негативні, а іноді й трагічні наслідки, нагадали правила безпечної поведінки під час відпочинку на відкритих територіях та лісопаркових зонах. Крім того, надзвичайники розповіли про можливість виявлення вибухонебезпечних предметів під час проведення земельних робіт та довели послідовність першочергових дій з метою уникнення небезпечних ситуацій. Під час проведення профілактичних заходів фахівці ДСНС надали громадянам профілактичні листівки з короткими інструкціями дій у екстрених ситуаціях.

 

Т.в.о. начальника Ніжинського МРВ

У ДСНС у Чернігівській області

Сергій ШЕВЧЕНКО

 

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ПОБУТОВИМ ГАЗОМ

Якщо ви відчули запах газу в під’їзді, негайно зателефонуйте в аварійну газову службу ! Разом із сусідами спробуйте виявити місце й джерело його витоку. Якщо необхідно проникнути в квартиру, звідки йде газ, ламайте двері. Оголосіть про небезпеку всім мешканцям будинку, переконайте їх не користуватися електричними дзвінками й відкритим вогнем. Повідомте диспетчеру ГРЕП про те, що трапилося, і попросіть тимчасово відключити ліфт у під'їзді (попередньо вивівши звідти людей). Евакуюйте мешканців із найближчих до джерела витоку газу квартир, виведіть на вулицю дітей і літніх осіб, дихаючи через мокру хустинку. Розчиніть у під’їзді вікна й двері, ретельно його провітріть. Після прибуття фахівців газової служби вкажіть їм джерело витоку тазу і виконуйте їхні вказівки.

Якщо стався вибух газу, негайно викличте аварійну газову службу, рятівників, міліцію та "швидку допомогу", по можливості рятуйте сусідів з-під уламків стін і перекриттів, застосовуючи підручні засоби (ломи, лопати, автомобільний домкрат) і гасіть пожежу. Будьте гранично обережні: вибухи можуть повторитися. Якщо під час вибуху в сусідів ви перебуваєте в квартирі, перекрийте подачу газу і вимкніть усю електрику, негайно залишіть квартиру, закривши за собою двері. Якщо ви незайняті гасінням пожежі або порятунком людей; вийдіть на вулицю і, залишаючись до прибуття рятувальників, надайте першу медичну допомогу постраждалим.

 

Т.в.о. начальника Ніжинського МРВ

У ДСНС у Чернігівській області

Сергій ШЕВЧЕНКО

 

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

 

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

 

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області