back

 Про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі

03 вересня 2019

 

         Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг в Україні стартує з 1 жовтня 2019 року.

         Важливо, що паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова. Зокрема, пільги в безготівковій формі надаватимуть усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через "Ощадбанк". "Ощадбанк" здійснюватиме переказ коштів на рахунки організаціій-надавачів послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та "Ощадбанком".

        Пільги в готівковій формі призначать усім охочим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до управління соціального захисту населення. Кошти надходитимуть на особисті рахунки пільговиків, їх можна буде зняти з власного рахунку в будь-який час.

      Наголошуємо, для отримання пільг готівкою необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації з відповідною заявою до 01.10.2019 року.

      За додатковою інформацією звертатись до управління соціального захисту населення  Ніжинської районної державної адміністрації за адресою     м. Ніжин пл. Івана Франка  1, кім.4, телефон 2-34-38

 

Управління соціального захисту населення

Ніжинської районної державної адміністрації