back

Важливі питання життєдіяльності району обговорили під час розширеної наради

03 вересня 2019

 

 

  Сьогодні, 03 вересня, відбулась розширена робоча нарада  з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

  Начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ звітували про проведену роботу, обговорювали поточні та проблемні питання, заплановані заходи та  завдання, які необхідно реалізувати найближчим часом.

  Серед нагальних питань, які потребують першочергового вирішення – погашення заборгованості з виплати заробітної плати. За словами в.о. начальника фінансового управління Тетяни Глемезди вона складає більше 3-х млн. грн. На особливому контролі підготовка закладів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Вячеслав Івашин вкотре наголосив присутнім керівникам на необхідності забезпечення належної підготовки до опалювального сезону медичних установ первинної ланки, закладів культури та освіти.

 Про початок навчального року у закладах загальної середньої освіти доповідала начальник відділу освіти Леся Лозова. За її словами цього року до навчання приступили 1009 учнів.

  Начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун наголосив, що Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг в Україні стартує з 1 жовтня 2019 року.

Також він повідомив, що з 01 жовтня буде діяти новий порядок призначення субсидій, затверджений відповідною Постановою КМУ.

  В.о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос довела до відома присутніх, що з 04 вересня у районі розпочинається рейд «Урок», метою якого є виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до навчання, вжиття відповідних заходів, а також притягнення до відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків. Під час виїздів також будуть відвідані сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, з батьками буде проведена профілактична та роз’яснювальна робота щодо покращення умов проживання, профілактики вживання алкогольних напоїв, підвищення виховного потенціалу сім’ї. 

 Крім того, з метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року, були придбані та сформовані набори канцприладдя.

  Під час наради були обговорені питання підготовки та проведення заходів з нагоди Дня фізичної культури та спорту, в рамках яких планується провести і щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення.

  За підсумками робочої наради головою райдержадміністрації було дано ряд доручень.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації