back

Вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність

29 серпня 2019

   

  Напередодні Дня незалежності Глава держави Володимир Зеленський підписав Указ, відповідно до якого 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. 

 Сама ж дата обрана не випадково. Цей день уже кілька років є народним днем пам’яті, адже 29 серпня 2014 року відбулись трагічні події під Іловайськом: запеклі бої за місто, що тривали впродовж декількох днів, закінчилися розстрілом українських військових. 

 За п’ять років військових дій на сході країни загинули 172 кращі сини Чернігівщини, з них 141 боєць посмертно удостоєний орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Їх відданість Україні та військовій присязі навіки закарбована в пам’яті кожного з нас.

 Сьогодні голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко та представник Ніжинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Олександр Галата поклали квіти до могил  загиблих героїв Ніжинщини – Яніса Лупікса (с. Ніжинське), Сергія Петрика (с. Перемога), Сергія Барана (с. Богданівка).

 Разом із рідними та близькими, представниками місцевого самоврядування населених пунктів посадовці схилили голови перед світлою пам’яттю загиблих учасників АТО, які віддали своє життя, боронячи кордони України, її незалежність та цілісність.

 

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації