back

Самооцінка домогосподарствами Чернігівської області рівня своїх доходів

21 серпня 2019

 

  З метою дослідження самооцінки населенням області рівня своїх доходів  у січні 2019р. проведене опитування домогосподарств, які брали участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя.

  Підсумки опитування свідчать, що частка домогосподарств Чернігівщини, які визнали рівень своїх доходів достатнім, але заощаджень не робили у 2018 році, порівняно з попереднім, збільшилася на 18 в. п. та становила 47%, як і в Україні в цілому. Кожне десяте домогосподарство області високо оцінило рівень своїх доходів (грошей вистачало навіть на заощадження).

  Для 40% домогосподарств Чернігівської області рівень доходів був достатнім тільки для нормального харчування, але вони постійно обмежували себе в придбанні непродовольчих товарів та послуг. Разом з тим 3% домогосподарств області не змогли забезпечить навіть достатнє харчування, в Україні таких родин 4%.

  У ході дослідження домогосподарства повідомили, що при значному збільшенні доходів вони б спрямували додаткові кошти, в перчу чергу, на відпочинок, лікування та поліпшення житлових умов (61%, 51% та 46% відповідно).

 

 

Головне управління статистики у Чернігівській області