back

Прийомна сім"я з Ніжинського району бере участь у роботі обласної "Літньої школи"

07 серпня 2019

  Третій рік поспіль на Чернігівщині свої двері відкрила «Літня школа» для прийомних батьків та батьків-вихователів, а також їхніх дітей. Тренінги з проживанням проходитимуть у Количівці на базі громадської спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові». Участь у заході бере і родина Василя Васильовича та Валентини Петрівни Вільховецьких із с.Крути Ніжинського району, у якій виховується одна прийомна дитина.

  Програма досить насичена як для дорослих, так і дітей. З першими профільні фахівці говоритимуть про дитячо-батьківські відносини, міжособистісні стосунки між чоловіком та дружиною у прийомній сім’ї, покарання дітей та багато іншого. Молодші ж учасники відвідають розважальні комплекси у Чернігові. Для них також проведуть різноманітні майстер-класи, спортивні змагання, квести та покажуть музичну казку.

  Завітала на відкриття виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова:

— Сповна використайте можливість здобути нові знання, отримати практичні поради від експертів та обмінятися досвідом.

  Розумію, що ви обрали для себе складний шлях, адже знайти особливий підхід до кожної дитини дуже важно, особливо якщо вона раніше виховувалася в іншій сім’ї.

  Нині в області більше двох тисяч дітей потребують опіки держави. Переважна більшість з них (ред.: 93%) виховуються в нових родинах. Зокрема, понад 500 — у 203 прийомних сім’ях та 28 ДБСТ. Можливо, саме ваші сміливі вчинки заохотять інші родини на Чернігівщині поділитися своїм теплом із малечою, яка лишилася любові батьків. Пам’ятаймо: кожна дитина заслуговує на сім’ю.

  У роботі триденної «Літньої школи» візьмуть участь шість прийомних сімей та два дитячі будинки сімейного типу з Бобровицького, Борзнянського, Коропського, Ніжинського, Сосницького, Семенівського районів та Прилук.

   За детальною інформацією, як створити прийомну родину чи дитячий будинок сімейного типу, звертайтеся до Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Служби у справах дітей у своєму районі чи ОТГ.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації