back

У Сальному відсвяткували День села

06 серпня 2019

 

    Уже п’ять років поспіль, мешканці сіл Сальне та Садове  відзначають День села. Цьогоріч його святкували 3 серпня.

Свято розпочалося з молебня, який провів настоятель церкви Пресвятої Богородиці Отець Василь.

   З теплими та щирими словами вітань до мешканців та гостей сіл Сальне та Садове звернулися голова Лосинівської об’єднаної територіальної громади Володимир Андрієць, староста сіл Сальне та Садове Ніна Броварчук, голова Ніжинської РДА  Вячеслав Івашин, голова громадської організації «Правозахист плюс» Анатолій Гунько, голова Ніжинської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану  Сергій Ступак, директор СТОВ «РІД» Микола Чуприна, директор ТОВ «Украгророзвиток» Василь Снісаренко, голова ради ветеранів сіл Сальне та Садове  Григорій Карапута.

  Виступаючі бажали селу розквіту, міцного здоров’я, злагоди та добробуту у кожній родині та наголошували на те, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

  Подяками Лосинівського селищного голови та грамотами голови Ніжинської райдержадміністрації були відзначені мешканці та вихідці села Сальне за активну участь у святі, їхню активну життєву позицію, небайдужість до розвитку своєї малої батьківщини.

  Теплими словами та подарунками були відзначені подружжя, котрі прожили в шлюбі 50 та більше років, новонароджені мешканці села та дошкільнята, довгожителі- переможці номінації «90+».

 Присутні мали змогу насолодитись кількагодинним святковим концертом. 

    Родзинкою свята  був виступ Народного артиста України Павла Дворського з синами В’ячеславом та Павлом молодшим  за підтримки голови  ГО «Правозахист плюс» Анатолія Гунька. Радували своїм співом і працівники відділу культури та туризму Лосинівської селищної ради.

     Для всіх учасників  святкового дійства був організований ярмарок, де всі бажаючі могли придбати різні смаколики, розіграш лотереї, надувна гірка та аніматори. Також  гості та мешканці сіл мали змогу скуштувати  козацький куліш. Завершилося дійство святковою дискотекою. Всі присутні отримали масу задоволення та багато приємних вражень.

За матеріалами офіційного сайту Лосинівської ОТГ