back

Підвели підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за I півріччя 2019 року

30 липня 2019

Сьогодні під час спільного розширеного засідання Колегії районної державної адміністрації та Президії районної ради підвели підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за I півріччя 2019 року. Провів засідання перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, участь узяв голова районної ради Олег Бузун.

 

Доповідач – начальник відділу економічного розвитку та торгівлі Вадим Шелест озвучив показники реального сектору економіки, агропромислової галузі, малого та середнього бізнесу, стан роздрібної торгівлі, соціального забезпечення населення, будівництва та житлово-комунальних послуг, гуманітарної сфери, оздоровлення дітей тощо.

 

Так, у районі у порівнянні з минулорічними показниками збільшилась площа посівів сільськогосподарських культур – 66,5 тис. га. Проте зменшилось поголів’я великої рогатої худоби – наразі налічується 1568, зменшення на 335. Хоча валове виробництво молока збільшилось на 12,3 %.

 

Від зареєстрованих суб’єктів господарювання фізичних осіб – підприємців, юридичних осіб малого бізнесу та підприємств середнього бізнесу до місцевого бюджету надійшло 11 млн. 628 тис. грн. З метою матеріального стимулювання роботодавців, які працевлаштовують безробітних на новостворені робочі місця, проводиться компенсація виплат роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

У І півріччі 2019 року в експлуатацію введено 8 індивідуальних житлових будинків – 4 нових та 4 будинки після їх реконструкції.

 

По Вертіївській та Галицькій сільським радам після капітального та поточного середнього ремонтів в експлуатацію введено 3,9 км автомобільних доріг комунальної власності. Також відбувся ремонт обласних доріг загального користування місцевого значення Ніжин-Перебудова, Заньки – В.Кошелівка – Дуболугівка, Лосинівка – Данина, ямковий ремонт на відрізках Ніжин – М.Кошелівка, Талалаївка – Лосинівка, Лосинівка – В.Дорога, наразі триває ямковий ремонт автошляху державного значення М02 – Заньки. Крім того, розпочались ремонтні роботи мосту у с.Курилівка.

 

Станом на сьогоднішній день вже забезпечено відпочинком та оздоровленням 680 дітей. У пришкільних таборах з денним перебуванням відпочило 605 дітей; 75 дітей забезпечено оздоровленням в стаціонарних закладах оздоровлення та відпочинку. Зараз формується група в кількості 30 дітей пільгових категорій, які будуть направлені на оздоровлення до санаторію ім. С. Лазо, що на узбережжі Чорного моря. Путівки придбані за кошти районного бюджету.

 

Про стан виконання районного бюджету інформувала начальник фінансового управління Світлана Алемша. Вона зауважила, що за 6 місяців поточного року до загального фонду зведеного бюджету надійшло на 22 млн. 622 тис. грн. менше, ніж 2018 року. Зменшились надходження майже по всіх джерелах. Не виконали планові показники по власним надходженням 6 сільських рад, в основному через недоотриману плату за землю. Проте свої надходження збільшили Безуглівська, Кукшинська, Черняхівська та Липіврізька сільські ради.

 

Видатки по загальному фонду зведеного бюджету становлять 55 млн. 727 тис. грн., 95,5 % займають статті бюджету : найбільше на соціальний захист населення та освіту.

 

Існує заборгованість по районному бюджету (інша дотація) непедагогічним працівникам - 772 тис. грн. Наразі керівництво районної державної адміністрації активно працює над вирішенням цієї проблеми.

 

А перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак звернув особливу увагу сільських голів на питання підготовки освітніх закладів, що знаходяться на їх територіях, до нового опалювального сезону у розрізі створення умов для економії бюджетних коштів на енергоносії. В майбутньому така економія призведе до унеможливлення виникнення заборгованості по заробітній платі непедагогічним працівникам.

 

Також члени Колегії районної державної адміністрації та Президії районної ради протокольно розглянули питання здійснення заходів з надання допомоги, соціального супроводу особам та сім’ям з дітьми, утримання та перебування дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Принагідно, Сергій Батрак привітав голову ГО «Бджолярі Ніжинщини» Петра Балаша із ювілейним днем народження та вручив йому спільну Почесну грамоту районної державної адміністрації та районної ради.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА