back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

29 липня 2019

 

На минулому тижні виникла 1 пожежа:

Ввечері 25 липня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на території ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат» за адресою: м. Ніжин, вул. Прилуцька. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівля та перекриття складу сировини №3, №4 та підсобних приміщень сировинної дільниці  площею 2000 м.кв., лушпиння насіння загальною вагою 17тонн. Пошкоджено підсобні приміщення сировинної дільниці, технологічне обладнання складів сировини №3 №4, технологічне обладнання рушійно-віяльної дільниці.

Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

 

З ПОЧАТКУ ЛИПНЯ НА ВОДОЙМАХ КРАЇНИ ЗАГИНУЛИ 122 ЛЮДИНИ!

Рятувальники вкотре застерігають: нехтування правилами безпеки під час відпочинку на воді з високою вірогідністю може стати причиною трагічних наслідків. Підтвердженням тому є тривожна статистика, яка не лякає відчайдухів. Хоч липень і не тішить традиційно літньою спекою, проте у перерві між дощами і похолоданням люди знаходять час скупатися на місцевих річках чи озерах. Оскільки останні у більшості не обладнані рятувальними постами та не пристосовані до безпечного відпочинку, наслідки не змушують на себе довго чекати... Так, тільки, 23 липня, на водоймах України загинуло 10 громадян. З початку липня рятувальники вже зафіксували 122 загибелі на воді, з яких 12 за участю дітей. Зокрема на Хмельниччині, близько 15 год. 23 липня на ставку у лісовому масиві в смт. Ярмолинці, потонув хлопчик 2016 року народження, який був залишений без нагляду дорослих. У столиці, вночі 24 липня на р. Дніпро у Подільському районі міста відділенням водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС м. Києва вилучено з води та передано працівникам поліції тіло чоловіка 1981 року народження, який потонув внаслідок падіння з катера під час відпочинку на річці. У свою чергу на Херсонщині, а саме на р. Інгулець у с. Краснолюбецьк Великоолександрівського району, водолазами ДСНС знайдено, вилучено з води та передано працівникам поліції тіло дівчинки 2011 року народження, яка потонула ще 22 липня під час купання.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинули 774 людини, з яких 81 - діти. При цьому врятовано 308 людей, у тому числі 42 дитини.

Тож, зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, Ніжинський МРВ УДСНС України у Чернігівській області застерігає:

  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;
  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;
  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;
  • пам'ятайте: відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах.

Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

Начальник Ніжинського МРВ

У ДСНС у Чернігівській області

Дмитро КРАВЦОВ

 

 

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

 

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області