back

Відвідали вдів Другої світової війни

24 червня 2019

Сьогодні голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин разом із своїм заступником Оксаною Мелашенко відвідав вдів Другої світової війни вдома. 22 червня і досі озивається в серцях українців із жалем та біллю. Адже війна забрала життя у 10 мільйонів українців і у 8 тисячі жителів Ніжинщини.

 

У Черняхівці разом із сільським головою Валентиною Щербиною побували у Любові Миколаївни Кочерги та Галини Сергіївни Бородай. Їх чоловіки із фронту повернулися живими, та все життя пропрацювали на благо громади. Володимир Олександрович Кочерга - завідувачем поштою, а Михайло Васильович Бородай - 17 років головою колгоспу. Їх же дружини теж прожили життя немарно – працювали, виховували дітей, господарювали вдома, та навіть мали активну громадянську позицію.

 

У селі Переяслівка разом із депутатом районної ради, головою Переяслівської ветеранської організації Ніною Дерекою відвідали вдову ветерана Другої світової війни Євдокію Григорівну Дуброву. Із чоловіком Яковом Григоровичем познайомилась у школі, де обоє працювали вчителями. Виховали двох доньок та двох синів. Доньки нині доглядають 96-річну матір. Євдокія Григорівна вже не ходить, але розум має ясний. Розповідала гостям, як склалась її доля, та згадувала нелегкі часи у роки війни.

 

Також у Переяслівці посадовці відвідали доньку загиблого фронтовика Михайла Терентійовича Федорця Софію Михайлівну Василенко. Батька вона не пам’ятає, адже народилась саме тоді, коли він загинув на полі бою. Розповіла гостям про життя своєї родини, як виховувала її мати. Виросла доброю, достойною людиною, - підтверджує Ніна Дерека.

 

Голова райдержадміністрації у кожному домі бажав міцного здоров’я, ще довгих років життя та дякував за активну життєву позицію, добрі справи й працю на благо громади, та всієї країни в цілому. Він також вручив вдовам продуктові набори.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА