back

Яскраві емоції, нові відкриття та незабутні спогади. Діти Ніжинського району відпочили у пришкільних таборах

18 червня 2019

У Ніжинському районі завершили свою роботу табори відпочинку, що працювали на базі закладів загальної середньої освіти. Таких було 16, а відпочило 605 дітей.

 

Відпочинок школярів був насичений цікавили заходами, розвагами та подорожами, чимало таборів мали певні напрямки роботи.

 

Так, уже багато років на території Перемозького НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. діє літня екологічна школа. Її мета – формування екологічної свідомості як специфічної форми регуляції взаємодії з навколишнім середовищем. На цій основі формується екологічне мислення, екологічна культура і світогляд людини.

 

Цього року на базі літньої екологічної школи діяло дві групи – молодша (1-4 класи) та середня (5-8 класи). Для кожної із них були підібрані свої теми та досліди. Варто відмітити, що учні із захопленням сприймали новий матеріал, адже всі вони дуже люблять експериментувати!

 

На базі Кукшинської ЗОШ І-ІІІ ступенів працювала математична школа «Жива математика». Метою роботи - було активізувати зацікавленість школярів до вивчення математики.

 

Діти з великим задоволенням приходили кожен день до школи, де розв’язували різноманітні математичні задачі і головоломки, що сприяло розвитку спостережливості і їх творчої самостійності, підтримання інтересу до вивчення математики. Більшість завдань було подано у вигляді захоплюючих розповідей, які добре розвивають логічне мислення та пам'ять. Діти цікаво і з користю проводили час занять. 

 

З метою змістовного проведення дозвілля під час відпочинкової кампанії 2019 року для дітей закладів освіти були організовані цікаві екскурсії в межах району (39 поїздок), області (13 поїздок) та за межі області (4 поїздки). Учні мали можливість відвідати музеї Києва, Чернігова. Із величезним задоволенням школярі спостерігали за тваринами у Менському зоопарку, насолоджувалися краєвидами та слухали про історію національного історико-культурного заповідника «Качанівка» та парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва «Тростянець», відчули себе справжніми козаками та козачками на території резиденції гетьманів Лівобережної України в Батурині. Не менш захоплюючими виявилися поїздки і до міста Ніжина. Діти весело проводили час на атракціонах в парку імені Т.Г. Шевченка, відвідували вистави в театрі та переглядали кінострічки в кінотеатрі, освоювали навики пілотів на базі Спеціального авіаційного загону та вчилися гасити пожежі з рятувальниками Ніжинського МРВ УДСНС України в Чернігівській області.

 

Ми переконані, що всі отримали масу позитивних емоцій, незабутніх спогадів та гарного настрою.

За матеріалами сайту відділу освіти Ніжинської РДА