back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

18 червня 2019

На минулому тижні виникло 2 пожежі:

Вночі 14 червня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сміття в трьох металевих контейнерах за адресою: м. Ніжин, вул. Воздвиженська  поблизу будинку №4. Внаслідок пожежі вогнем знищено сміття на площі 10 кв.м.

Вдень 16 червня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Менделєєва. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття по всій площі, пошкоджено майно яке знаходилося в господарчій будівлі.

Перевірку по вищевказаним фактам пожеж проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.              

      

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ НОВОГО ВРОЖАЮ РАННІХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Для хліборобів Ніжинщини настав найважливіший період - збирання врожаю. Жнива є причиною особливої турботи як для хліборобів, так і для рятувальників, бо через чиюсь прикру недбалість усе, що виростили люди, може бути втраченим.

Від того, як буде вирощений і збережений урожай, безпосередньо залежить добробут громадян. Уберегти хліб від пожеж — завдання для всіх жителів Ніжинщини.

Загрозливу обстановку для нового врожаю створюють спекотна погода, сухі хліба, несправний стан деяких хлібозбиральних агрегатів, а також людська недбалість та безвідповідальність. Тому у цей напружений період, аграріям, рятувальникам та усім громадянам необхідно об’єднати зусилля, аби не допустити вогонь на поля та у місця зберігання врожаю, забезпечити населення хлібом та до зернини зберегти вирощене.

Щоб уникнути пожеж під час зернозбиральної кампанії цього року, перед початком жнив інспектори державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Ніжинського МРВ Управління ДСНС в Чернігівській області перевіряють готовність сільгосппідприємств, у тому числі зерноскладів, елеваторів та хлібоприймальних підприємств, а також складів паливно- мастильних матеріалів, отрутохімікатів та місць ремонту автотранспортної техніки до безпечної роботи під час збирання врожаю й подальшого його зберігання.

Основні недоліки під час перевірок - обладнання будівель зерноскладів системами автоматичної пожежної сигналізації, оброблення дерев’яних конструкцій вогнетривким розчином, встановлення блискавкозахисту, забезпечення приміщень, території та техніки необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння тощо. Тільки виконання запропонованих приписами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в повному обсязі убезпечить цьогорічну жнивну кампанію від прикрих та збиткбвйх несподіванок.

Ніжинського МРВ Управління ДСНС в Чернігівській області й надалі буде вживати вичерпних заходів до того, аби праця невтомних рук наших сельчан, їхні важкі жнивні будні увінчалися гідним результатом - багатим урожаєм, кожну зернинку якого буде збережено від вогню, щоб вона потрапила спочатку до комори, а затим і на наш стіл.

Т.в.о. начальника Ніжинського МРВ

           У ДСНС у  Чернігівській області

           Шевченко С.М.

 

 

 

 

РЯТУВАЛЬНИКИ РОЗ'ЯСНЮЮТЬ ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО

ВІДПОЧИНКУ БІЛЯ ВОДОЙМ

Купальний сезон нещодавно тільки розпочався, а випадки загибелі людей на водоймах зростають. Так 15.06.2019 року в місцевому ставку смт. Лосинівка виявлено тіло хлопчика 2009 року народження, а наступного дня, 16.06.2019 року, в річці Остер в межах міста, виявлено тіло чоловіка 1987 року народження.

З метою профілактики трагічних випадків на водних об'єктах, впродовж 15-16 червня рятувальники Ніжинщини провели профілактичні рейди по місцях масового відпочинку людей на воді. Рятувальники доводили до відпочиваючих сумну статистику загибелі людей на водних об’єктах, основні вимоги правил безпечної поведінки, дії при виникненні тих чи інших надзвичайних подій на воді, наданню першої домедичної допомоги потопаючому. Також надзвичайники наголосили, що найнебезпечнішим є купання в необладнаних і заборонених місцях, пірнання з високих споруд і на мілині, заходити у воду в нетверезому стані та купання дітей без супроводу дорослих.

Для більш детального ознайомлення з правилами безпеки рятувальники надали відпочиваючим листівки профілактичного характеру.

          

 Т.в.о. начальника Ніжинського МРВ

           У ДСНС у  Чернігівській області

           Шевченко С.М.

 

 

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

 

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

 

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області