back

У районі функціонує мобільна бригада соціально-психологічної допомоги

11 червня 2019

Розпорядженням голови районної державної адміністрації Вячеслава Івашина в районі розпочала свою роботу мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

До складу мобільної бригади увійшли представники служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, відділу освіти, КНП «Ніжинський центр ПМСД», сектору ювенальної превенції Ніжинського відділу поліції. Організовує та координує роботу мобільної бригади завідувач сектору сім'ї, молоді та спорту РДА.

 

Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально – психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до їх потреб.

 

З моменту створення мобільна бригада здійснила два виїзди в район: 15 травня - з метою мінімізації наслідків вчинення насильства в сім'ї по відношенню до дорослих членів родини (Липоворізька сільська рада) та 10 червня - екстрене втручання внаслідок вчинення насильства матір'ю по відношенню до неповнолітньої дитини (Безуглівська сільська рада).

 

Членами мобільної бригади надано психологічну допомогу постраждалим особам, поінформовано щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства та щодо надавачів таких послуг. З метою недопущення скоєння повторних правопорушень з кривдниками проведено профілактичну роботу, роз'яснено статті Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», зокрема про кримінальну, адміністративну чи цивільно-правову відповідальність відповідно до нього.

 

Під час виїздів мобільної бригади було також відвідано родини з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Представниками соціальних служб були перевірені житлово-побутові умови стан житла, наявність продуктів харчування та речей необхідних у побуті.

 

З батьками, які безвідповідально ставляться до батьківства та неналежним чином забезпечують умови для проживання дитини і її повноцінного розвитку, були проведені бесіди з метою підвищення виховного потенціалу батьків, мінімізації проявів асоціальної поведінки, формування в них норм суспільної моралі та попереджено про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків.

 
 

 

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді