back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

10 червня 2019

 

На минулому тижні виникло 4 пожежі:

Вранці 04 червня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: Ніжинський район, с. Дуболугівка, вул. Центральна. Внаслідок пожежі вогнем знищено диван, телевізор та майно яке знаходилося в кімнаті пошкоджено стіни в кімнаті житлового будинку.

Вдень 04 червня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сміття на відкритій території за адресою: м. Ніжин, вул. Чернишевського. Внаслідок пожежі вогнем знищено сміття на площі 30 м.кв.

Вранці 06 червня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу квартири за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка, 128. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено балкон, внутрішнє облицювання стін житлової кімнати, домашнє майно.

Вранці 09 червня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу мотоциклу ИЖ- Планета, державний номерний знак відсутній, за адресою: м. Ніжин, вул. Богуна, поблизу буд. № 5. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено мотоцикл.

Перевірку по вищевказаним фактам пожеж проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.              

Рятувальники нагадують основні правила пожежної безпеки

під час святкування Дня Святої Трійці

         Під час релігійних свят неможливо уявити собі храм або оселю, у яких не запалюють свічок. Свічка — це символ віри, причетності людини до Божественного Світла. Вона уособлює полум’я нашої любові до Господа, Матері Божої, Ангелів та святих.
            Перебуваючи у храмі, пам’ятайте про правила поводження з відкритим вогнем, будьте пильними, знаходячись поряд із свічниками, слідкуйте за полум’ям власної свічки та свічок оточуючих вас людей. Ознайомтесь з планом евакуації на випадок виникнення пожежі та місць розміщення первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників, пожежних щитів, води, тощо). Прослідкуйте, щоб діти перебували під наглядом дорослих та не бавилися з вогнем.
             Встановлюючи свічки і лампадки вдома, подбайте, щоб поруч з ними не було легкозаймистих матеріалів (штор, тюлів, святкових декорацій тощо) та не залишайте їх запаленими без нагляду.
            У разі виникнення пожежі уникайте паніки та, не гаючи часу, викликайте пожежно-рятувальну службу за телефоном «101». А поки рятувальники поспішають вам на допомогу, прикладіть максимум зусиль для гасіння полум’я та евакуації людей, що знаходяться у місці займання. 
Якщо загорівся Ваш одяг, швидко скиньте його, якщо не вдалося – впадіть і качайтеся, збиваючи полум’я.
            Якщо на іншій людині зайнявся одяг, допоможіть швидко зняти його та залити водою. Якщо осередок пожежі великий – поваліть потерпілого на підлогу (землю) та намагайтеся будь-яким способом збити полум’я: залийте водою, засипте землею, накиньте цупку тканину (брезент, ковдру, пальто) і щільно притисніть її до палаючого одягу. При цьому голову потерпілого слід залишити відкритою, щоб уникнути отруєння продуктами горіння.
            Варто пам’ятати! Що людина, на якій горить одежа, знаходячись у вертикальному положенні, наражає себе на небезпеку поширення полум’я на обличчя, загоряння волосся та ураження органів дихання чадним газом та продуктами горіння, а швидкі рухи, особливо біг, лише підсилюють горіння.

Горіння людських сердець потрібні Богові більше, ніж пожежі від людської недбалості.   Пам’ятайте, що Вас і Ваших близьких оберігає Ваша обачність і турбота про ближнього!

 

       Начальник Ніжинського МРВ

       У ДСНС у  Чернігівській області

       Кравцов Д.С.

 

Піротехніки ДСНС знищили 62 вибухонебезпечних предметів

            06.06.2019 року о 15 годині 35 хвилин, групою піротехнічних робіт  та підводного розмінування  АРЧ АРЗ СП Управління ДСНС України у Чернігівській області  було знешкоджено: 1 (один) артилерійський снаряд калібром 152 мм, 2 (два) артилерійські снаряди калібром 122 мм, 1 (один) артилерійський снаряд калібром 85 мм, 2 (два) артилерійські снаряди калібром 76 мм, 52 (п’ятдесят два) артилерійські снаряди калібром 23 мм,     1 (одну) мінометну міну калібром 82 мм, 3 (три) протитанкові міни ТМ – 43 та 1 (одну) тучну гранату Ф – 1, часів Другої Світової війни, які було виявлено в урочищі «Ветхе» біля м. Ніжин під час проведення планових робіт з очищення території.  

            Нагадуємо про важливість дотримання правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

 Категорично забороняється:

- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
- розбирати вибухонебезпечний предмет.

             Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

                                                                                                          Начальник Ніжинського МРВ

       У ДСНС у  Чернігівській області

       Кравцов Д.С.

 

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

 

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області