back

Заходи у сфері запобігання та протидії насильству та торгівлі людьми обговорили на засіданні міжвідомчої ради

07 червня 2019

 

 Сьогодні,  07 червня, відбулось засідання міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, котре провела заступник голови  райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

 Одне з важливих питань, яке обговорили члени міжвідомчої ради стосувалось  виконання Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 658.

  Оксана Мелашенко акцентувала увагу на покращенні механізму інформаційного обміну між суб’єктами, зокрема у частині надходження повідомлень про вчинення насильства від Ніжинського відділу поліції. Адже суб’єкт, який координує виконання Порядку взаємодії, а це сектор сім’ї, молоді та спорту РДА –повинен володіти інформацією про всі випадки вчинення насильства, які стосуються не тільки дітей, але й дорослих.

    Мова йшла і про проведення інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на профілактику насильства в сім’ї, насильства за ознакою статі та жорстокого поводження з дітьми.

   Також учасники засідання обговорили та прийняли рішення розробити та подати на розгляд  чергового засідання сесії районної ради проект програми по фінансуванню та матеріально-технічному  забезпеченню діяльності мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

  Головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту Тетяна Листопад повідомила про проведення заходів з нагоди Дня батька, який буде відзначатись щорічно у третю неділю червня та щодо проведення в районі заходів у рамках відзначення Всесвітнього Дня протидії торгівлі людьми (30 липня).

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації