back

Обговорили питання реорганізації вторинної ланки медицини

05 червня 2019

Учора з лікарями первинної та вторинної ланки медицини Лосинівської амбулаторії відбулась зустріч голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, його заступника Оксани Мелашенко та голови Лосинівської селищної ради Володимира Андрійця. Участь у роботі наради узяли також головні лікарі центральної районної лікарні та районного центру первинної медико-санітарної допомоги Юрій Солодько і Іван Бондар.

 

Мова йшла про шляхи реорганізації вторинної ланки в рамках медичної реформи. Як відомо, рішенням останньої сесії районної ради Ніжинська центральна районна лікарня розпочала процедуру реорганізації із комунального в некомерційний комунальний заклад. У ході реформування зміниться і система фінансування вторинної ланки медицини.

 

Тому вже зараз варто підрахувати витрати, віднайти шляхи економії коштів, а також можливого співфінансування, - наголошували посадовці.

 

Крім того, присутні обговорили питання збереження приміщення лосинівської лікарні і здійснення заходів з теплореновації задля економії коштів на її опалення.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА