back

Голова райдержадміністрації провів розширену робочу нараду

22 травня 2019

 Актуальні питання життєдіяльності району обговорили сьогодні на розширеній робочій нараді, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

 Під час наради були заслухані звіти присутніх керівників про стан справ у галузях освіти, культури, медицини, соціального захисту, сільського господарства,  роботу структурних підрозділів РДА, обговорені проблемні питання, які потребують вирішення.

 Детально зупинились на питаннях виплати заробітної плати, розрахунків за енергоносії та використання коштів як районного бюджету так і бюджетів сільських рад. Начальник фінансового управління Світлана Алемша зауважила, що наразі існує заборгованість з виплати заробітної плати не педагогічним працівникам закладів освіти. З метою вирішення цієї проблеми був направлений лист до Департаменту фінансів облдержадміністрації щодо надання дотації для погашення заборгованості.

 Залишається невирішеним і питання пасажирських перевезень, зокрема відновлення рейсових маршрутів до сіл Богданівки, Переяслівки та Перебудови. А тому Вячеслав Івашин дав завдання підготувати в черговий раз відповідні пропозиції та направити їх до облдержадміністрації.

   Про хід весняно-польових робіт у сільгосппідприємствах району розповіла начальник відділу агропромислового розвитку Марія Носенко.

  Начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун інформував про призначення та виплату різних видів допомог та субсидій жителям району.

   Начальник відділу освіти Леся Лозова наголосила, що 24 травня у навчальних закладах району відбудеться свято Останнього дзвоника. Також  продовжується підготовка до організованого відпочинку та оздоровлення учнівської молоді. Минулого тижня було здійснено об’їзд  пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей з метою перевірки їх готовності до початку оздоровчої кампанії.

 Завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер повідомив про підготовку до відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

 Окрема увага була акцентована і на роботі ЦСССДМ та служби у справах дітей із сім’ями, що опинились у складних життєвих обставинах та сім’ями, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків. Крім того, обговорили ситуацію, що склалась у родині з с.Ніжинське, яка потребує термінової допомоги. Внаслідок пожежі вщент згорів їх  житловий будинок. У сім’ї виховується двоє неповнолітніх дітей.

    За підсумками розгляду питань на робочій нараді головою райдержадміністрації дано ряд доручень. 

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації