back

Працівники районної державної адміністрації одягнули вишиванки

16 травня 2019

Щороку в третій четвер травня українці відзначають День вишиванки. Це свято самобутнє і самодостатнє, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

 

Акцію «Всесвітній день вишиванки» започаткували у 2006 році студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Вони вибрали день, коли всі разом одягнули вишиванки.

 

Досить швидко ця акція переросла у свято всеукраїнського рівня. До нього стали долучатися представники української діаспори по всьому світу, а також прихильники України.

 

Традиційно до акції щороку долучаються і працівники Ніжинської районної державної адміністрації. Одягаючи вишиту сорочку цього травневого дня, усі ми демонструємо, що українці знають й бережуть давні традиції свого роду. Адже вишиванка – це не просто одяг, а тисячолітня мудрість наших предків. У червоно-чорних, білих, жовто-синіх візерунках закарбовані символи життя, енергії, природи, обереги - ціла низка традицій та обрядів українського народу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА