back

Вячеслав Івашин провів засідання Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради

14 травня 2019

Виконання програми економічного і соціального розвитку району за І квартал 2019 року розглянули сьогодні, 14 травня, на спільному розширеному засіданні Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради, яке провів голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин.

 

Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Вадим Шелест ознайомив присутніх з основними показниками розвитку району, які стосуються промисловості, сільського господарства, розвитку малого та середнього бізнесу, ринку праці, будівництва й житлово-комунального господарства, інвестиційної діяльності, споживчого ринку, податково-бюджетної політики, соціальної політики, освіти, культури та спорту, охорони здоров’я тощо.

 

Так, за його словами, обсяги промислового виробництва за січень – березень 2019 року склали 100,3% до аналогічного періоду минулого року. За I квартал поточного року сільгосппідприємствами району вироблено валової продукції на суму 3,949 млн. грн, що становить 122,0 % до рівня минулого року. За січень-березень 2019 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника сільськогосподарського підприємства звітної групи становить 7090 грн. або 140 % до рівня минулого року. Заборгованості з виплати заробітної плати на активно працюючих підприємствах наразі немає.

 

Планові показники по доходах, затверджених органами місцевого самоврядування, виконані на 125,3%, в тому числі по районному бюджету виконання становить 133,5%, в цілому по сільських бюджетах – 119,5%. Реалізовано комплекс заходів, спрямованих на підтримку найбільш вразливих верств населення, забезпечено функціонування закладів гуманітарної сфери.

 

Про виконання доходної та видаткової частини бюджету району та ра-йонного бюджету за І квартал 2019 року інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша.

 

Про підсумки проходження опалювального періоду 2018-2019 років та заходи по підготовці до опалювального періоду 2019-2020 років доповідав начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександр Ярмак. Він наголосив, що в опалювальний період 2018-2019 рр. опалювались усі, без винятку заклади освіти, діючі дитячі садки, заклади охорони здоров’я та соціального захисту. Керівниками та відповідальними особами закладів соціальної сфери регулярно проводився моніторинг теплового режиму, використання природного газу, електроенергії та інших енергоносіїв. Було зменшено споживання природного газу у порівняні з опалювальним періодом 2017 - 2018 років у закладах освіти на 14,1 %, у закладах культури на 6,7 %,  у НКП «Ніжинський районний центр ПМСД» на 17,5 %.

 

З метою скорочення використання природного газу на тверде паливо була переобладнана котельня Перебудівської ЗОШ І-ІІІ ст. До нового опалювального періоду планується провести ремонт Галицької амбулаторії із зменшенням опалювальної площі, реконструкцію опалювальної системи з переведенням опалення на тверде паливо, встановити твердопаливний котел в Безуглівському фельдшерському пункті.

 

Окремо зупинився на проблемних питаннях. Так, за його словами загальна заборгованість закладів Центру первинної медико-санітарної допомоги за спожиті енергоносії станом на 03.05.2019 року становить 695,3 тис. грн., в тому числі 86,3 тис. грн. за теплову енергію, 0,5 тис. грн. за воду, 244,9 тис. грн. за електричну енергію та 363,6 тис. грн. за природний газ.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин наголосив на механізмах економії державних коштів на енергоносії, використовуючи сучасні котли й обігрівачі, а також більш дешевші ресурси, при цьому не порушуючи санітарних норм температурного режиму в закладах соціальної інфраструктури.

 

За підсумками розгляду питань будуть прийняті відповідні розпорядження.

 

Участь у роботі Колегії взяли голова районної ради Олег Бузун, начальники управлінь, відділів, секторів, структурних підрозділів  райдержадміністрації, селищний, сільські голови, представники засобів масової інформації.

 

Принагідно, під час засідання Колегії перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак вручив Почесну грамоту обласної державної адміністрації голові Ніжинської райдержадміністрації Вячеславу Івашину з нагоди його ювілею.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА