back

У Ніжинському районі відзначили День пам`яті та примирення

08 травня 2019

У ці травневі дні вся Україна та європейська спільнота відзначають День пам’яті та примирення і День перемоги, котрі є нагадуванням про трагічні масштабні людські втрати і застереженням, що не можна розв’язувати міжнародні проблеми збройним шляхом та агресією.

 

За час Другої світової війни Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом. Ціною цього стали 8–10 мільйонів життів українців. 15 тисяч найкращих синів і доньок Ніжинщини пішли захищати рідну землю зі зброєю в руках, 8 тисяч з них так і не повернулися додому.

 

Сьогодні, 08 травня, на урочистий мітинг, що відбувся біля Обеліску Слави у с. Талалаївка, аби віддати шану всім загиблим у роки Другої світової війни та подякувати живим визволителям й свідкам тих подій зібрались представники районної влади, громадськість, діти.

 

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак та голова районної ради Олег Бузун закликали молодь берегти пам’ять про тих патріотів, котрі віддали життя за свободу рідної землі, за можливість нащадкам будувати незалежну Україну, берегти пам’ять про тих, хто і сьогодні боронить цілісність нашої держави. Дякували ветеранам, яких, на жаль, у Ніжинському районі залишилось лише 22-є, за приклад мужності і патріотизму, на якому були виховані нинішні Герої України.

 

До слів вітань приєдналися Талалаївський сільський голова Володимир Хоменко, голова районної організації ветеранів Володимир Карпенко. Ветеран Василь Мандрика поділився своїми спогадами про війну, котрі й досі пам’ятає до дрібниць попри свій поважний вік.

 

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та вкрили Обеліск Слави квітами.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА

Фото Олександра Василенка, газета «Ніжинський вісник»