back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

06 травня 2019

 

На минулому тижні виникло 3 пожежі:

Вночі 03 травня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу квартири за адресою: м. Ніжин, вул. Озерна. Внаслідок пожежі вогнем знищено диван, пошкоджено побутову техніку, стіни та домашнє майно в квартирі.

Вдень 03 травня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: с. Липів Ріг, вул. Центральна. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено облицювання стін всередині будинку по всій площі, перекриття по всій площі та майно, яке розташоване всередині будинку. Внаслідок пожежі гр. В отримав опіки полум'ям шкіри голови, лиця та передньої поверхні грудної клітки І та ІІ-А ступенів.

Вранці 06 травня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сміття на відкритій території за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка, поблизу буд. 130. Внаслідок пожежі вогнем знищено сміття площею 5м.кв.

Перевірку по всім вище вказаним фактам пожеж проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

                                   

Піротехніки ДСНС знищили 32 вибухонебезпечних предметів

            02.05.2019 року  о  17   годині   20  хвилин,  групою піротехнічних робіт  та підводного розмінування  АРЧ АРЗ СП Управління ДСНС України у Чернігівській області  було знешкоджено 12 (дванадцять) реактивних снарядів калібром 82 мм, 4 вибухники та АО-2,5 у кількості                  16 одиниць часів Другої Світової війни, які було виявлено в Ніжинському районі, с. Світанок.  Подальші роботи по перевірці прилеглої території біля місць виявлення ВНП будуть продовжені групою 8-го навчального центру ДССТ Міністерства Оборони України.

            Нагадуємо про важливість дотримання правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

 Категорично забороняється:

- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
- розбирати вибухонебезпечний предмет.

             Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

 

НЕБЕЗПЕЧНІ ІГРИ ЛЕДЬ НЕ ПРИВЕЛИ ДО ЗАГИБЕЛІ ДІТЕЙ!

04.05.2019 року о 18 год. 28 хв. до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про, те що за адресою: с. Лосинівка, вул. Шкільна, 9, на території підприємства "Агротехсервіс" двоє дітей впали в вкопаний резервуар з паливно-мастильними відходами. Розміри резервуару: 2 м х 2.5 м, глибина ємності 2 м, наповненість відходами паливо-мастильних матеріалів 1,5 м. О 18:29 на місце події було направлено відділення місцевої пожежної команди с. Лосинівка та відділення 16 ДПРЧ (м. Ніжин). О 18:40 дітей було врятовано місцевими жителями. Їх було передано до карети швидкої допомоги, в 19:40  їх доставили до Ніжинської ЦРЛ.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду ! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди - потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

 

В Ніжинському районі працівники ДСНС проводять рейди по житловому сектору

Проблема виникнення пожеж у житловому секторі громадян викликає особливого занепокоєння у рятувальників ДСНС України. Слід зазначити, що з початку року в Ніжинському районі зареєстровано 26 пожеж, на яких загинуло 3 та травмовано 1 особу. Біда, у переважній більшості випадків, трапляється в оселях соціально незахищеної категорії населення. Самотні громадяни похилого віку, інваліди, багатодітні та неблагонадійні родини, люди, які зловживають алкогольними напоями не завжди в змозі підтримувати належним чином пожежну безпеку своїх помешкань.

З метою профілактики пожеж, інших надзвичайних подій 03 травня спільно з представниками засобів масової інформації проведений профілактично-роз'яснювальний рейд на території с. Вікторівка.

В ході роботи фахівці ДСНС у житлових будинках виявили порушення правил пожежної безпеки, зокрема пошкоджені дроти та скрутки електромереж, несправні пристрої обігріву і приготування їжі, тріщини у печах, а також відсутність металевого листа на дерев'яній підлозі перед топковим отвором тощо. Такі недоліки ставлять під загрозу життя власників осель та життя оточуючих. Співробітники ДСНС вказали господарям на наявні недоліки та провели роз`яснювальну роботу, під час якої довели вимоги заходів безпеки у побуті та першочергові дії у разі виникнення пожежі.

Зважаючи на те, що в Ніжинському районі виникають пожежі з причини дитячих пустощів з вогнем, особлива увага приділялась роз'яснювальній роботі серед батьків багатодітних родин щодо недопущення залишення дітей без нагляду, навчання підростаючого покоління правилам безпеки, зокрема як поводитись з сірниками, електроприладами, а також у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів.  Під час проведення профілактичної роботи рятувальники вручили мешканцям будинків листівки й пам'ятки з інструкціями з питань безпечного поводження у різних небезпечних ситуаціях.

 

Служба порятунку інформує

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області