back

Чорнобиль не має минулого часу. У Лосинівці віддали шану загиблим ліквідаторам аварії на ЧАЕС

26 квітня 2019

Минуло 33 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

 

Лише завдяки подвигу звичайних людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, вся Україна і світ були врятовані від подальшого поширення радіації. До ліквідації наслідків аварії було залучено 600 тис. громадян, серед них і жителі Ніжинщини, а найбільше із смт Лосинівка.

 

Щороку 26 квітня тут - у підніжжя пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувається мітинг-реквієм. Представники влади, громадськість, школярі приходять сюди аби низько вклонитися перед усіма, хто самовіддано й мужньо боровся зі страшною бідою, та віддати шану загиблим.

 

Посадовці – голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, селищний голова Володимир Андрієць та головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар подякували ліквідаторам за їх подвиг, за виконаний з честю громадянський обв’язок, що є прикладом мужності й патріотизму для підростаючого покоління. А молодь закликали ніколи не забувати про тих, хто зберіг Україну для них.

 

Вшанувавши загиблих, настоятель лосинівської Свято-Троїцької церкви о. Олег провів заупокійний молебень, а присутні поклали до пам’ятника квіти.

 

Дзвони Чорнобиля ніколи не стихнуть, бо Чорнобиль не має минулого часу. Чорнобиль – то пекуча рана України.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА