back

Директори освітніх закладів району вивчали управлінську компетентність керівника в умовах реалізації Концепції Нової української школи

24 квітня 2019

Сьогодні відділ освіти райдержадміністрації провів виїзний семінар для керівників закладів освіти району на тему «Управлінська компетентність керівника в умовах реалізації Концепції Нової української школи».

 

Захід відбувся на базі Великодорізького НВК І-ІІ ст. та Галицької ЗОШ І-ІІІ ст. Участь у семінарі взяв також і голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та відвідав Великодорізький освітній заклад.

 

У Великій Дорозі колег зустрічала директор НВК Валентина Полуда. Вона одразу ознайомила присутніх із ефективними цифровими методами навчання, які на практиці застосовують вчителі школи. Зауважила, що старі методи роботи не працюють, адже час цифрових технологій продукує якісні зміни життя і в освітній галузі також.

 

Застосовуючи, кейс-уроки, цифрові програми, в тому числі з використанням QR-кодів, учителі економлять свій власний час на підготовку до уроку, а учні отримують задоволення від навчання, адже користуються тим, що їх цікавить – комп’ютерами та власними смартфонами, - переконана директор закладу.

 

Також тут учасники семінару мали можливість познайомитись з роботою дошкільної групи - переглянули театралізовану виставу «Великодня казочка», в якій активну участь узяли вихованці садочку, побачили фрагмент уроку зарубіжної літератури із застосуванням QR-кодів, оцінили відео-роботу вчителя 1-го класу, основною ідеєю якої стала концепція НУШ, та мали можливість особисто взяти участь у QR-квесті.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував педагогічному колективу за підготовку до семінару, а головне за розуміння тих реалій і технологій, в яких сьогодні живуть діти, їх мрій та вподобань. Висловив свої сподівання на те, що освітня реформа буде продовжена в нашій державі, адже застосування нових методів навчання зацікавлює учня, змушує мислити, ставити перед собою цілі та досягати їх, а отже готує до дорослого життя.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА