back

Вибори пройшли чесно. Пишаюся тим, що захистив право українців на вільне волевиявлення – Президент

22 квітня 2019

Президент України Петро Порошенко наголошує, що вибори Глави держави пройшли чесно і відповідають всім демократичним стандартам.

 

«Вибори пройшли чесно, вибори пройшли прозоро, вибори пройшли у повній відповідності з європейськими стандартами. Здавалося б, ну що тут такого? А я хочу наголосити, що в умовах війни, в умовах російської агресії ми з вами зберегли демократію, зберегли право вибору українців обирати собі владу», - сказав Глава держави під час заяви після завершення голосування.

 

Він підкреслив, що в країні бездоганно відбулися вже дві президентські кампанії, одна парламентська, місцеві вибори. За його словами, Україна є єдиною демократичною країною на пострадянському просторі з усіх народів колишнього Радянського Союзу, де так проходять вибори.

 

«Дорогі українці, ми єдині, де є реальне, а не паперове право міняти владу тоді, коли ви, українці, вважаєте це за потрібне. Це найбільше наше досягнення. Це є ознака європейської демократичної країни. І я пишаюся тим, що я, Петро Порошенко, захистив це право українців», - заявив Президент.

 

«Я хотів би подякувати всім українцям. По-перше, за спільну роботу протягом п’яти років над вирішенням завдань історичного масштабу. Стратегічних завдань. Завдань, які повстали перед Україною і які спільно ми далеко просунули в бік вирішення. Це безпрецедентний обсяг роботи», - сказав Глава держави.

 

Він підкреслив, що цей поступ констатують усі партнери України: «Приємно, що всі наші міжнародні партнери чітко наголошують, що за п’ять років президентства Порошенка зроблено набагато більше, ніж за чверть століття до цього. Це є наша з вами перемога». Президент висловив переконання, що, незважаючи на це, попереду ще безліч невирішених проблем.

 

Прес-служба Президента України