back

На розширеній нараді обговорили актуальні питання життєдіяльності району

15 квітня 2019

 

  Сьогодні, 15 квітня, голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин провів розширену робочу нараду з актуальних питань життєдіяльності району. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак, Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Липко, керівники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації та районних установ.

  Під час наради були заслухані звіти  про стан справ у галузях освіти, культури, медицини, соціального захисту, сільського господарства,  роботу структурних підрозділів РДА, обговорені проблемні питання, які потребують вирішення.

  Значна увага керівництва райдержадміністрації під час наради була акцентована на питаннях проведення медичної реформи, покращенні матеріально-технічної бази лікувальних закладів.

  Серед проблемних питань життєдіяльності району, що потребують реагування органів влади залишається питання пасажирських перевезень. Протягом тривалого періоду не ходять рейсові автобуси до сіл Богданівки, Переяслівки та Перебудови. Керівництвом райдержадміністрації вживаються відповідні заходи з метою усунення цієї проблемної ситуації. Зокрема, проводяться зустрічі з перевізниками, напрацьовані відповідні пропозиції та направлені до облдержадміністрації щодо проведення конкурсів на перевезення. Про це інформував начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Вадим Шелест.

   Наразі, викликає занепокоєння виникнення значної кількості пожеж  внаслідок випалювання стерні, масового спалювання сміття та залишків  сухої рослинності на власних присадибних ділянках. Це має негативні наслідки та завдає значної шкоди як навколишньму середовищу так і жителям району. Це питання також не обійшли увагою під час наради.

  Про хід весняної посівної кампанії у сільгосппідприємствах, внесення гербіцидів на поля та налагодження співпраці з бджолярами говорила начальник відділу агропромислового розвитку Марія Носенко.

  Начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун наголосив, що продовжуються виплати щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Також триває призначення різних видів допомог, субсидій, компенсації за придбання твердого палива тощо. Значна увага приділяється обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян за місцем проживання.

  Серед важливих озвучених питань присутніми керівниками – стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ,  розрахунків за енергоносії, проведення Дня довкілля, підготовки до відпочинкової та оздоровчої кампанії, виконання планових показників весняного призову на строкову військову службу, проведення капітального ремонту пам’ятника загиблим чехословацьким воїнам у с.Світанок, роботи з сім’ями, що опинились у складних життєвих обставинах та ряд інших.

    За підсумками розгляду питань на робочій нараді головою райдержадміністрації дано ряд доручень. 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації