back

Відкритість влади, активність громади, конструктивний діалог та взаємодопомога – шлях до розвитку села

15 квітня 2019

На цьому наголошували керівники районної влади – перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак та голова районної ради Олег Бузун під час загальних зборів громадян у с. Перемога.

 

До Перемозької сільської ради належить 5 населених пунктів – Перемога, Богданівка, Гармащина, Станція Лосинівка, Чистий Колодязь. І як завжди, представники усіх цих сіл були присутніми на загальних зборах, демонструючи свою активну громадську позицію. Сільський голова Сергій Багмут озвучив звіт про виконання бюджету та заходів з благоустрою і соціально-економічного розвитку територій. Це - облаштування автобусних зупинок, проведення вуличного освітлення, підсипка доріг, допомога навчально-виховному комплексу, утримання соціального працівника, фельдшерських пунктів тощо.

 

Жителі громади висловили свої пропозиції щодо благоустрою на поточний рік. Так, мешканці Станції Лосинівка наголошували на облаштуванні вуличного освітлення та благоустрою кладовищ, оформлення документації на землі громадських пасовищ. Богданівців цікавило питання відновлення автобусного перевезення до села.

 

Сергій Багмут запевнив: документи на громадські пасовища в процесі оформлення. Свою допомогу і підтримку по цьому питанню надає і голова ГО «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак, котрий також брав участь у зборах.

 

Питанням відновлення автобусного перевезення до Богданівки та пошуком нового перевізника весь час займалась районна державна адміністрація. Сергій Батрак повідомив, що в результаті перемовин із перевізниками один із рейсів Ніжин-Лосинівка буде заїжджати до Богданівки.

 

Жителі громади також озвучили свої пропозиції щодо підтримки сіл і представнику народного депутата України Олександра Кодоли Олексію Пірковському, котрий, крім того, прозвітував про роботу народного обранця у Верховній Раді та направлені ним кошти державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій.

 

Відкритість влади та конструктивний діалог з громадою дозволяє вирішити чимало нагальних проблем у селі, - впевнений голова районної влади Олег Бузун. Радив жителям долучатися до благоустрою населених пунктів, бути активними учасниками реформи децентралізації – адже це також дозволяє якісно змінити рівень життя в громаді за рахунок додаткових бюджетних надходжень, державних й грантових програм.

 

Сергій Батрак також розяснював принципи державних реформ, ініційованих Президентом й Урядом України. Та закликав мешканців до активних дій у напрямку соціально-економічного розвитку сіл, пропонувати свої ідеї та плани на перспективу, розбудовуючи таким чином не лише свій населений пункт, а й державу в цілому.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА