back

Ми маємо захистити і зберегти Україну – Глава держави

09 квітня 2019

Президент України Петро Порошенко наголошує на тому, що і влада, і громадяни України мають об’єднатися задля збереження нашої держави від тих викликів і загроз, які зараз стоять перед нашою країною, та для подальшого її розвитку.

 

«Ми маємо захистити державу, ми маємо продовжувати будувати сектор оборони і безпеки. Ми маємо зберегти і розширити міжнародну коаліцію, яка була сформована на захист України», - підкреслив Глава держави під час програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

 

«Якщо цього не буде, то ризики, які зараз концентруються над Україною, зашкалюють. І ризики щодо обслуговування зовнішнього боргу цього року, і ризики курсу, і ризики інфляції, і ризики економічного зростання, і ризики втрати держави», - наголосив Петро Порошенко.

 

«Саме тому я хочу скористатися цією можливістю для того, щоб звернутися до кожного з вас: ми маємо зараз, в першу чергу я, в першу чергу влада, зробити висновки для того, щоб відновити довіру. Ту довіру, на базі якої можна продовжити будівництво держави», - закликав Президент.

 

Він подякував тим, хто вже налаштований в цьому напрямку. «Я дякую активістам, які зробили величезну роботу після нашої зустрічі, я дякую за те, що були сприйняті і ті кроки, які ми вже зробити і ще збираємося зробити», - сказав Глава держави.

 

«Ми всі громадяни України. Абсолютна більшість з нас любить Україну понад усе. І захистити Україну від руїни, ні в якому разі не послабити нашу державу для того, щоб ми могли продовжити той історичний шлях повернення України в родину європейських народів – це теж наше спільне завдання», - також наголосив Петро Порошенко.

 

Саме тому український Президент повинен бути сильним, компетентним і професійним, переконаний Глава держави. «Бо головна його функція як Верховного Головнокомандувача – це безпека і оборона держави. І кожен громадянин України має відчувати себе у безпеці. Не тому, що наш північний сусід помилує нас, проявить милість. Бо в 2014 році на початку ця милість не була нам дарована і в умовах позаблоковості російські війська окупували Крим. І з тих пір більше 13 тисяч українців загинули в наслідок російської агресії», - зауважив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України