back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

08 квітня 2019

             На минулому тижні виникло 25 пожеж:

             Вдень 01 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу с. Низи, Вертіївської сільської ради. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 50 га, пошкоджена неексплуатуєма господарча будівля.

             Вдень 01 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу с. Юність, Вертіївської сільської ради. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 21 га.

             Вдень 01 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: с. Кукшин, вул. Шеченка. Внаслідок пожежі вогнем знищена господарча будівля та легковий автомобіль.

             Вдень 02 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: м. Ніжин, вул. Незалежності. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 1 га.

             Вдень 02 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: околиця с. Лісове. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 5 га.

             Ввечері 02 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Будівельників. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття, покрівлю по всій площі та майно розташоване в господарчій будівлі.

            Ввечері 02 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: м. Ніжин, поблизу вул. Механізаторів. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 7 га.

            Вдень 03 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу с. Липів Ріг. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 1 га.

            Ввечері 03 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу с. Липів Ріг. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 0,04 га.

            Ввечері 03 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сміття на відкритій території за адресою: м. Ніжин, вул. Овдіївська. Внаслідок пожежі вогнем знищено сміття на площі 0.0028 га.

Вдень 04 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: околиця с. Мильники. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 50 га.

Вдень 04 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: м. Ніжин, вулиця Кунашівська. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 0.12 га, пошкоджено 15м паркану.

Вночі 04 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: с. Коліники, вул. Гончарівська. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю по всій площі та майно в будівлі, пошкоджено стіни.

Вдень 05 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання настилу в лісі за адресою: поблизу с. Валентієво, Ніжинського району. Внаслідок пожежі вогнем знищено настил в лісі на площі 0,6 га.

Вдень 05 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу сухої трави за адресою: с. Велика Кошелівка, вул. Жовтнева. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 2 га. На місці пожежі було виявлено тіло громадянки Б.

Вдень 05 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу нежитлового будинку та господарчої будівлі за адресою: Ніжинський район, с. Валентієво, вул. Космонавтів. Внаслідок пожежі вогнем знищено нежитловий будинок та господарчу будівлю.

Ввечері 05 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: м. Ніжин, вул. Прилуцька. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 2 га.

Ввечері 05 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави, за адресою: Ніжинський район, с. Черняхівка, вул. Об’їжджа.  Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 0,2 га. Внаслідок пожежі гр. П. отримала 40 % опіків II-III ступеню.

Вдень 06 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу с. Березанка.Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 18 га.

Вдень 06 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Об'їжджа. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття та дах по всій площі господарчої будівлі пошкоджено майно та сусідню господарчу будівлю.

Ввечері 06 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу м. Ніжин. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 10 га.

Вночі 07 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу легкового автомобіля ВАЗ 21015 за адресою: м. Ніжин, вул. Озерна. Внаслідок пожежі вогнем знищено салон автомобіля, пошкоджено моторний відсік та передню частину автомобіля.

            Вдень 07 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу нежитлового будинку за адресою: с. Вертіївка, пров. Калініна. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено перекриття на площі 15 м. кв. та стіни у веранді та коридорі.

            Ввечері 07 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: м. Ніжин, поблизу вул. Воздвиженської. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 0.05 га.

Ввечері 07 квітня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: м. Ніжин, поблизу вул. Курилівська. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 2 га.

Перевірку по всім вище вказаним фактам пожеж проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

Ніжинські рятувальники застерігають громадян

не провокувати пожеж в природних екосистемах.

            Спалювання громадянами залишків сухої рослинності, необережність у поводженні з вогнем на відкритих територіях щодобово призводить до виникнення пожеж в природних екосистемах Ніжинщини. З метою попередження таких загорянь, а також роз'яснення громадянам про небезпеку впливу вогню і продуктів горіння на здоров'я людей та навколишнє середовище, рятувальники Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області здійснюють профілактично-роз'яснювальні рейди.  02 та 03 квітня працівниками Ніжинського МРВ та 16 ДПРЧ У ДСНС України у Чернігівській області проведено профілактичні відпрацювання на території м. Ніжина та Ніжинського району. Під час бесід рятувальники звернули увагу громадян на основні причини виникнення пожеж у природних екосистемах, їх негативні, а іноді й трагічні наслідки, нагадали правила безпечної поведінки під час відпочинку на відкритих територіях та лісопаркових зонах. Крім того, надзвичайники розповіли про можливість виявлення вибухонебезпечних предметів під час проведення земельних робіт та довели послідовність першочергових дій з метою уникнення небезпечних ситуацій. Під час проведення профілактичних заходів фахівці ДСНС надали громадянам профілактичні листівки з короткими інструкціями дій у екстрених ситуаціях.

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області