back

Увага! Стрімко зросла кількість пожеж у природних екосистемах області!

03 квітня 2019

 

  Лише протягом 31 березня та 1 квітня зареєстровано 121 пожежу у природних екосистемах області на загальній площі близько 466 га. Під час спалювання залишків рослинності в смт Линовиця Прилуцького району загинув місцевий житель, 1928 року народження.

 

Шановні громадяни! Зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників звертаєтмося до Вас з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати смітники та спалювати відходи;

розводити багаття у лісі та лісопосадках;

палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

  Нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170 до 340 гривень, а для посадовців - від 850 до 1190 грн.

 Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

 Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту

та оборонної роботи Чернігівської ОДА