back

Сергій Батрак: наповнення бюджету сільської ради дасть можливість розвиватися громаді

22 березня 2019

  Вчора, 21 березня, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак взяв участь у загальних зборах громадян у с. Бурківка. Серед запрошених були також представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський, керівник відділення ТОВ «Дружба Нова» Кернел Віталій Фурса, дільничний інспектор Володимир Степа.

  Секретар сільської ради Наталія Багмут звітувала про виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету у минулому році, використання коштів самооподаткування. Озвучила і ряд проблем, які потребують вирішення. Бурківка одне з небагатьох сіл у районі, де утримується пожежна команда.

  Серед озвучених основних завдань на 2019 рік – ремонт фельдшерського пункту, заміна паркану на кладовищі, грейдерування та підсипка вулиці Шевченка, виготовлення генерального плану населеного пункту.

 Віталій Фурса, виступаючи перед громадою, доповів про виплату орендної плати пайовикам, зокрема, про підвищення відсотку у 2019 році та збільшення суми коштів на поховання та народження дитини. 

 Про роботу в окрузі народного депутата Олександра Кодоли та спрямовані ним кошти державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій розповів його представник Олексій Пірковський. 

 Під час сходу обговорили ряд проблемних питань, які хвилюють бурківчан. Це стан доріг, які руйнуються важковаговим транспортом інвесторів, нарікання на роботу пересувного поштового відділення, у зв’язку з чим виникають  проблеми з оплатою комунальних платежів та невчасна доставка періодичних видань. Занепокоєні небайдужі мешканці села станом будівлі колишньої школи, покрівля якої протікає. А тому чекають відповідного реагування на цю проблему. Піднімали жителі питання і щодо виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та пільгового проїзду у транспорті.

 Гостро стоїть проблема утилізації сміття, адже коштів у сільській раді на це немає.

 Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак дав конкретні відповіді та роз’яснення по всіх піднятих жителями питаннях. Посадовець також звернув увагу присутніх на те, що держава сьогодні дає механізм розвитку територій та можливість заробляти ресурси та поповнювати власні надходження до бюджетів завдяки  реформі децентралізації, ініційованій Президентом України, яка спрямована на фінансову незалежність громад і збільшення повноважень по вирішенню багатьох питань. Він закликав активно працювати у напрямку наповнення бюджету, що дасть можливість розвиватися селу.


 

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації