back

Від дій і небайдужості кожного з нас залежить успіх державних реформ – заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко

20 березня 2019

Сьогодні заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко провела робочу нараду з працівниками соціальної сфери. Це – фахівці, котрі допомагають малозабезпеченим людям, пенсіонерам, особам з інвалідністю, одиноким громадянам, переселенцям, багатодітним та родинам, що опинились в складних життєвих обставинах. Часто соціальні працівники для таких категорій громадян є порадниками, консультантами й помічниками з різних питань.

 

Оксана Мелашенко наголосила: сьогодні державні реформи відбуваються практично в усіх галузях, в тому числі і у сфері соціальної допомоги населенню. Тому метою робочої наради є роз’яснення тих змін, що відбуваються в напрямку надання субсидій на житлово-комунальні послуги та пенсійного забезпечення громадян.

 

Так, начальник відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Жаркова пояснила, як відбувається монетизація субсидій, як можна отримати «живі» кошти та хто може бути уповноваженою особою немобільного пенсіонера.

 

Начальник управління Пенсійного фонду Алла Севостьянчик розповіла про основні зміни у пенсійному законодавстві та звернула увагу на те, що з 01 березня цього року одноразову допомогу, у розмірі 2410 грн., можуть отримати громадяни, котрі мають пенсію не більшу, ніж 1669 грн. та оформили її до 2011 року. Ті, хто оформив пенсію після 2011 року, повинні мати 30-річний (жінки) та 35-річний (чоловіки) трудовий стаж.

 

Також Алла Севостьянчик відзначила, що Міністерство соціальної політики України планує переглянути механізм нарахування пенсій для тих громадян, які мають значний трудовий стаж.

 

Під час наради Оксана Мелашенко також розповіла про зміни, що стосуються медичної галузі. Наголосила: завдяки підписаним деклараціям пацієнтів із лікарями, підтримки сільських рад та фінансуванню з районного бюджету вдалося утримати усю мережу фельдшерських пунктів району. Фельдшери відсутні тільки там, де є вакантні місця. Крім того, посадовець звернулась з проханням до соціальних працівників допомогти певним категоріям людей підписати декларації з лікарями, а також закликала їх бути громадсько й політично активними громадянами своєї держави й зрозуміти, що успіх будь-яких реформ залежить від дій і небайдужості кожного з нас.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА