back

Семінар-нарада селищного, сільських голів

19 березня 2019

 

     Під час семінару-наради голів селищної, сільських рад району, який відбувся сьогодні в райдержадміністрації,  було розглянуто ряд важливих та актуальних питань.

   Заступник військового комісара Ніжинського  об’єднаного міського територіального центру  комплектування  та соціальної підтримки Микола Баргамін інформував про організацію та проведення призову на строкову військову службу  весною 2019 року. Він зауважив, що весняний призов бути тривати з 01 квітня до 27 червня та звернувся до присутніх керівників територіальних громад з проханням сприяти оповіщенню призовників та максимально забезпечити виконання плану призову.

 Про порядок виплати субсидій жителям пенсійного віку Ніжинським  об’єднаним   управлінням Пенсійного фонду  пояснювала його начальник Алла Севостьянчик.

Начальник відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення райдержадміністрації  Тетяна Жаркова розповіла про монетизацію субсидій у 2019 році. Зокрема, надала чіткі роз’яснення  щодо механізму призначення, нарахування та виплати готівкової та безготівкової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та субсидії на тверде паливо та скраплений газ.

Про порядок підготовки та проведення виборів 31 березня 2019 року інформувала начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Ліна Грицан.

На завершення роботи перед присутніми виступила керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Липко, котра акцентувала особливу увагу на електронному декларуванні доходів за минулий рік посадовими особами місцевого самоврядування. Крім того, наголосила, що 21 березня  з 10.00 до 12.00 год. в приміщенні районної державної адміністрації відбудеться виїзний захід мобільного консультативного пункту з питань захисту прав землевласників та землекористувачів. Захід буде проведено у рамках реалізації право просвітницького проекту «Я маю право!» за участю представників Головного  територіального управління юстиції у Чернігівській області, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Держгеокадастру.  Буде проводитись прийом громадян, представників підприємств агровиробників, надання індивідуальних консультацій з питань захисту прав у сфері орендних відносин та земельного законодавства.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації