back

На загальні збори громадян зібрались жителі с. Кукшин

12 березня 2019

Сьогодні у с. Кукшин відбулись загальні збори громадян, участь у яких узяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, представник народного депутата Олександра Кодоли Олексій Пірковський, начальник Ніжинського управління Пенсійного фонду Алла Севостьянчик, завідувач Ніжинської районної амбулаторії сімейної медицини Павлина Горбаченко та представники сільськогосподарських підприємств, що орендують паї жителів громади.

 

Сільський голова Олександр Пивовар прозвітував перед громадянами про виконання бюджету та програми соціально-економічного розвитку, зібрані й використані кошти самооподаткування, утримання пожежної команди, а також про заплановані заходи з благоустрою та розвитку села на поточний рік.

 

У селі в минулому році за рахунок державного й місцевого бюджетів, а також підтримки деяких інвесторів було здійснено ремонт доріг на загальну суму 2 млн. 100 тис. грн. Чимало уваги приділялось соціальній підтримці громадян – матеріальної допомоги було надано на суму 27 тис., на підтримку школи – 167 тис., на утримання фельдшерського пункту у с. Зруб – 60 тис. грн. тощо. За рахунок коштів самооподаткування було придбано спецодяг для пожежної команди, котра, до речі, обслуговує 7 населених пунктів і у минулому році здійснила виїзд на 18 викликів.

 

Олександр Пивовар озвучив і заплановані заходи соціально-економічного розвитку громади на поточний рік – це ремонт, підсипка, грейдерування доріг, ремонт приміщення Кукшинського будинку культури з облаштуванням більярдної зали, заміна автобусних зупинок та інше.

 

Виступали перед присутніми представники сільськогосподарських підприємств про заплановану орендну плату за паї на поточний рік, оранку городів й соціальну підтримку громадян.

 

Представник Олександра Кодоли Олексій Пірковський доповів про діяльність народного депутата у Верховній Раді та окрузі.

 

Завідувач амбулаторії сімейної медицини Павлина Горбаченко розповіла про хід медичної реформи, кількість підписаних декларацій кукшинцями та зрубівцями із сімейними лікарями і закликала присутніх активізуватися в процесі підписання декларацій, що напряму впливатиме на можливість утримання фельдшера в селі.

 

Начальник управління Пенсійного фонду Алла Севостьянчик розповіла про пенсійну реформу та зауважила, що ті пенсіонери, котрі мають пенсію меншу, ніж 1662 грн., отримають матеріальну допомогу, в розмірі 2400 грн.

 

Серед зауважень громадян, озвучених на сході, найважливіші – використання одним із інвесторів авіації при обробці полів пестицидами, оскільки це випливає на здоров’я жителів і навколишнє середовище, а також рух важковагових автомобілів вулицями села, котрі руйнують асфальтове покриття та будинки, розташовані при дорозі. Вирішення цих питань пообіцяли узяти на особистий контроль керівники району.

 

Голова районної ради Олег Бузун звернув увагу присутніх на те, що на території Кукшинської сільської ради вже три роки не відбуваються пожежі на торфовищах. Відновив свою роботу молочний кооператив, що виготовляє продукцію й приймає молоко жителів громади, хоча поки що не щоденно. Усе це стало можливим завдяки залученню коштів Європейського Союзу. Зауважив, що участь у міжнародних проектах та грантах – шлях до розвитку та реальних змін. Кукшинці на собі їх уже відчули.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував сільському голові за співпрацю та за роботу, направлену на розвиток громади, а самим жителям порадив бути активними учасниками створення належного благоустрою території та не стояти осторонь реформ, що відбуваються в державі, не чекати сходу села, якщо виникають зауваження чи пропозиції.

 

По завершенню сходу села працівники районного будинку культури влаштували для присутніх у залі невеличку концертну програму.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА