back

Актуальні питання життєдіяльності району обговорили під час наради

04 березня 2019

 

  Сьогодні, 04 березня, відбулась розширена нарада з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак та Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Липко, начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ.

  Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Вадим Шелест повідомив, що один з проектів будівництва та реконструкції об’єктів, які будуть реалізовані в районі за кошти ДФРР уже пройшов регіональний відбір. Мова йде про проект «Створення сприятливих умов для навчання і розвитку дітей в Безуглівському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст.", яким передбачено ряд комплексних заходів, зокрема, встановлення енергоефективного твердопаливного котла, ремонт тепломережі, оформлення внутрішнього інтер’єру школи та пришкільної території, закупівлю комп’ютерного обладнання тощо.

  Заступник начальника управління соціального захисту населення Валентина Борисенко наголосила, що відсьогодні розпочинається виплата субсидій готівкою, в рамках монетизації. Також продовжується прийом документів на оформлення пільг та субсидій на тверде паливо.

  Значна увага керівництва РДА була зосереджена під час наради на питанні облаштування внутрішніх санвузлів у тих навчальних закладах, де вони відсутні. Відповідно до оприлюдненої у грудні минулого року Постанови Кабміну «Про розподіл коштів освітньої субвенції», були виділені кошти на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях в закладах середньої освіти. А тому, як наголосили Вячеслав Івашин та Сергій Батрак, найближчим часом треба визначитись з такими об’єктами, джерелами їх фінансування та розпочати виготовлення проектно-кошторисної документації. Адже, відповідно до методичних рекомендацій Постанови щодо порядку використання грошей, для того, щоб кошти виділили на облаштування туалетів, в навчальному закладі повинно навчатися не менше 50 дітей.

  Також було обговорено ряд питань, що стосувались виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, розрахунків за енергоносії, а також  проведення основних заходів упродовж поточного тижня, зокрема, публічного звіту голови райдержадміністрації за 2018 рік роботи та святкових заходів на базі районного будинку культури до Міжнародного дня захисту прав жінок.

           За підсумками розгляду питань на робочій нараді головою райдержадміністрації  було дано ряд доручень.

 

Сектор інформаційної діяльності

 та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації