back

«Права жінок в сучасному світі» - інтерактивний захід в райдержадміністрації

01 березня 2019

 

         Щорічно, впродовж лютого-березня, в області проводиться регіональна інформаційно-просвітницька акція «Жінки, знайте свої права».

         Її мета – підвищення рівня обізнаності жінок щодо їх прав, поінформованості щодо шляхів попередження та інструментів протидії дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, попередження та зупинення усіх форм насильства стосовно жінок і дітей, торгівлі людьми, розвитку жіночого лідерства у всіх сферах та на всіх рівнях.

         Саме цій проблематиці був присвячений інтерактивний захід, який відбувся в районній державній адміністрації 28 лютого. В залі засідань зібралися жінки, які працюють в органах виконавчої влади району, працівниці структурних підрозділів РДА та соціальних служб.

         Бесіду «Права жінок в сучасному світі» підготували та провели студентки 4 курсу факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Надія Грищенко, Марина Голован та Олена Кмін. Вони розповіли про історію становлення суспільного руху боротьби за права жінок, проаналізували сучасний стан гендерної рівності в українському суспільстві та поспілкувалися з присутніми про основні показники порушення прав жінок в Україні.

         Крім того, в рамках акції в районі проводяться бесіди, тренінги, дискусії, лекції, тематичні вечори в сільських громадах, у трудових колективах та навчальних закладах з правових, соціальних та трудових питань; в бібліотеках району оформлені тематичні експозиції.

За інформацією сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації