back

Олександр Мисник: Уся громада Чернігівщини має долучитися до обговорення плану перспективного розвитку області на найближчі три роки

28 лютого 2019

 27 лютого під час засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва голова ОДА Олександр Мисник вкотре акцентував увагу на плані перспективного розвитку Чернігівщини на 2019-2021 роки. Нагадаємо, раніше очільник області презентував проект цього документу широкому загалу на прес-конференції, до якої долучилися представники ЗМІ з усієї області.

Читати також: Чернігівщина визначилася з 5-ма пріоритетними напрямками розвитку у 2019-2021 роках, - Олександр Мисник

 

 Дорожня карта розвитку Чернігівщини містить понад 500 проектів, які реалізовуватимуться впродовж трьох найближчих років. Усі вони враховують інноваційний та кадровий потенціал області, конкурентні переваги й стратегічне бачення розвитку територій. Пріоритетними визначені 5 напрямків: аграрний сектор, поліпшення якості життя, створення умов для малого і середнього бізнесу, туризм та інновації.

– Останні роки ми нарешті маємо конкретні результати інфраструктурного зростання. Це, перш за все, стало можливим завдяки процесам децентралізації. Відкриваються та реконструюються опорні школи, будуються сільські амбулаторії, з’являються нові спортивні об’єкти, ремонтуються дороги. Поступово розвиваються навіть найвіддаленіші містечка і селища.

 І це – лише початок перетворень. У перспективному плані передбачені проекти, що якісно змінюватимуть життя людей. Йдеться про нову якість медичних, освітніх та соціальних послуг, забезпечення дозвіллєвих потреб. Це – наше завдання на найближчі три роки, наші конкретні дії у розвиток сильної, незалежної України, – зазначив Олександр Мисник, підкресливши, що для реалізації наміченого область матиме значну підтримку з боку держави.

 Голова ОДА закликав усіх долучитися до обговорення плану перспективного розвитку області. Аби привернути увагу громадян до цього важливого проекту, карти і буклети з ілюстраціями окремих інфраструктурних проектів області та міста Чернігів найближчим часом будуть розповсюджуватися представниками громадських організацій. Також розроблені анкети зворотного зв’язку, щоб жителі області мали змогу висловити свою думку щодо напрацьованого плану та підказати, які саме напрямки розвитку області є найважливішими.

 Олександр Мисник акцентував увагу на важливості донести дорожню карту розвитку Чернігівщини до кожної родини.

 Презентація та захист підсумкового плану розвитку області відбудеться під час засідання обласної Ради регіонального розвитку, яка запланована на березень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації