back

Підсумували роботу аграрної галузі району у 2018 році на Колегії райдержадміністрації

26 лютого 2019

Сьогодні під час розширеного засідання Колегії районної державної адміністрації, яке провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, підвели підсумки роботи агропромислового комплексу району у 2018 році та обговорили стан підготовки сільгосппідприємств району до весняно-польових робіт 2019 року. Участь у роботі Колегії взяв голова районної ради Олег Бузун.

 

Начальник відділу агропромислового розвитку Марія Носенко у своїй доповіді детально зупинилась на виконанні планових показників по збору зернових та технічних культур у минулому році, валовому виробництві молока та м’яса, питаннях землекористування.

 

Так, за 12 місяців 2018 року сільгосппідприємствами району вироблено валової продукції на суму 545,222 млн. грн., що становить 122,0 % до рівня минулого року. Зібрані зернові на площі 38,3 тис. га, намолочено 301,2 тис. тон збіжжя, що становить 153 % до відповідного періоду минулого року, середня врожайність зернових по району складає 78,7 ц/га. Планом соціально-економічного розвитку району на поточний рік передбачається, що посіви сільськогосподарських культур займатимуть у сільгосппідприємствах 64,4 тис. га.

 

Марія Носенко також розповіла про використання земель у районі, про посів озимих культур під урожай 2019 року та їх стан, забезпеченість мінеральними добривами та засобами захисту рослин, доповіла про готовність сільськогосподарської техніки до весняно-польових робіт.

 

Серед співдоповідачів з даного питання були й ті, робота котрих впливає на результати врожайності, - начальник міжрайонного управління водних ресурсів Володимир Тарасенко та голова ГО «Бджолярі Ніжинщини» Петро Балаш.

 

Без регулювання повітряно-водного режиму – неможливі високі врожаї, так само, як і без запилювання рослин бджолами, - наголошували виступаючі. Тому дякували аграріям району за розуміння й співпрацю.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин підсумував, що проведення весняної кампанії 2019 року, з огляду на готовність сільськогосподарських підприємств, розпочнеться вчасно, проте нагадав присутнім про дотримання законодавства у сфері захисту рослин і навколишнього природного середовища при застосування пестицидів та агрохімікатів, зважати на дотримання техніки безпеки та умов праці при виконанні своїх обов’язків працівниками та долучатися до державних програм фінансової підтримки аграріїв.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА