back

Віддали шану Героям Небесної Сотні

20 лютого 2019

Сьогодні в с. Талалаївка відбулись районні заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, серед яких і наш земляк Віктор Орленко.

 

На подвір’ї школи, біля меморіальної дошки Герою України, встановленої на фасаді навчального закладу, відбулась урочиста лінійка.

 

Вшанувати пам’ять земляка та всіх Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за свободу і незалежність нашої держави, згадати трагічні події Майдану зібрались керівництво й працівники райдержадміністрації, представники районних установ та організацій, Талалаївської сільської ради, вчителі та учні школи, громадськість.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, виступаючи перед присутніми наголосив, що 5 років тому почався відлік новітньої історії нової української нації, котра обрала курс на вступ України до співдружності європейських держав, до європейського майбутнього.

 

 Як наголошує Президент Петро Порошенко - Україна буде членом Європейського Союзу та НАТО. За п’ять важких років наша влада ні на крок не відступила від європейської і євроатлантичної стратегії, це залишається фактом. Ми були послідовними і ніхто не міг звернути нас з вибраного шляху.

 

За наш вибір ми сплатили великі жертви – життям героїв Небесної Сотні та АТО. Тому про це варто завжди пам’ятати підростаючому поколінню – своїм навчанням, працею прагнути до розбудови своєї громади, економічно незалежної держави і ніколи не зраджувати обраному шляху, - мовив Вячеслав Івашин.

 

Учасники заходу вшанували пам'ять всіх полеглих патріотів, які захищали право українців на демократію, свободу та європейське майбутнє хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки Героя України Віктора Орленка та до його могили.

 

Керівник ГО «Дозір Крук» Максим Вертюк для школярів Талалаївки провів виховну годину, згадуючи події Майдану та ті цілі, заради яких згуртувався весь український народ.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА