back

Студенти Ніжинського агротехнічного інституту присягнули на вірність України

20 лютого 2019

Сьогодні, 20 лютого, на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» (село Пам’ятне Борзнянського району) студенти та викладачі Ніжинського агротехнічного інституту складали урочисту присягу на вірність Україні. 

 

Настоятель Собору Всіх Святих, протоієрей Сергій Чечин відслужив заупокійну молитву за всіма загиблими героями України, які в усі часи відстоювали територіальну цілісність і незалежність нашої держави.

 

Привітали студентську молодь з такою важливою подією голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, військовий комісар Володимир Якущенко.

 

  - Знаково, що саме сьогодні, у день Героїв Небесної Сотні, на місці легендарного бою ми згадуємо та віддаємо шану юним захисникам Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, вступивши у нерівний бій з більшовицькими військами 29 січня 1918 року. Вони відстоювали право українського народу жити у власній державі. Ми вклоняємося пам’яті сучасних українських звитяжців – героїв Небесної Сотні, Ми пишаємося нашими героями, які сьогодні мужньо відстоюють незалежність нашої держави на східних рубежах – наголошували посадовці у своїх виступах. Вони закликали присутніх зберегти дух патріотизму і прагнення до національної єдності, що зародилися 5 років тому на Майдані, та розбудовувати державу в європейському напрямку, який обрала саме молодь. Побажали ніколи не брати до рук зброї і жити у вільній, мирній державі, та проте не забувати, що присягу вони прийняли на вірність українському народові.

 

 Учасники заходу поклали квіти до Меморіалу та вшанували всіх загиблих героїв хвилиною мовчання.

 

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА