back

На нараді обговорили важливі питання життєдіяльності району

18 лютого 2019

 

  Сьогодні, 18 лютого, відбулась розширена нарада з актуальних питань життєдіяльності району, котру провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак та Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Липко, начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ.

  Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Вадим Шелест повідомив, що вже підготовлено План перспективного розвитку Ніжинського району на 2019 -2021 роки, у якому узагальнена інформація за результатами громадських обговорень у населених пунктах.

  Крім того, він інформував про проекти будівництва та реконструкції об’єктів, які будуть реалізовані в районі за кошти державного фонду регіонального розвитку. Голова райдержадміністрації порушив питання пасажирських перевезень у районі, яке знаходиться на його постійному контролі та дав завдання активізувати роботу в напрямку пошуку потенційних перевізників на маршрути, які зараз не обслуговуються, зокрема, до Богданівки, Валентієво, Переяслівки.

  Не менш важливе питання щодо освоєння бюджетними установами коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток також було порушено керівництвом  РДА під час наради.

  Заступник начальника управління соціального захисту населення Валентина Борисенко розповіла, що зараз приймаються заяви на призначення готівки по пільгах та субсидіях на тверде паливо, проводиться робота по заключенню договорів з відповідними закладами щодо санаторно-курортного лікування учасників АТО та чорнобильців.

  В.о директора ЦСССДМ Юлія Чос та в.о начальника служби у справах дітей Дмитро Хоренко інформували про роботу із сім’ями у складних життєвих обставинах та роботу з батьками, які ухиляються від виконання своїх обов’язків.

  Про підготовку до проведення акції за участю представників національних меншин «Пам’ятайте своє коріння. Сплітайте єднання вінок» повідомила начальник відділу культури Антоніна Залозна. Захід відбудеться 28 лютого на базі районного будинку культури.

   За словами завідувача сектору сім’ї, молоді та спорту Андрія Штайнеккера триває підготовка до проведення конкурсу-премії «Гордість району».

    Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко наголосила присутнім, що  20 лютого на базі Талалаївської ЗОШ 1-3 ст. відбудуться урочисті заходи до Дня Героїв Небесної Сотні та покладання квітів до могили Героя України, учасника Революції Гідності Віктора Орленка.

           За підсумками розгляду питань на робочій нараді головою райдержадміністрації  було дано ряд доручень.

 

Сектор інформаційної діяльності

 та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації