back

Актив сіл Ніжинське та Кропивне має свій План соціально-економічного розвитку

14 лютого 2019

14 лютого перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак зустрівся із Ніжинським сільським головою Володимиром Орлом та активом сіл. Перш за все він окреслив мету зустрічі, а це – обговорення Плану перспективного розвитку громади на 2019-2021 роки. Наголосив на тому, що План має враховувати думки більшості і бути спрямований на розбудову різних напрямків життєдіяльності громади.

Сьогодні завдяки передачі Урядом більших фінансових повноважень на місця може йти мова про реальні перспективи розвитку населених пунктів Ніжинської сільської ради. Адже бюджет громади у 2015 році складав 1 млн. 635 тис. грн., а у 2018 році вже– 8 млн. 200 тис. грн. У минулому році вперше обласній державній адміністрації були передані повноваження по утриманню доріг місцевого значення. Це дало можливість ремонтувати комунальні дороги в населених пунктах, особливо там, де немає значного фінансового ресурсу. Так, у 2018 році в Ніжинському районі були відремонтовані комунальні дороги в трьох селах. Таким чином державна влада надає можливість громадам самостійно визначатися з потребами та вирішувати їх.

Сергій Батрак також відповів і на питання присутніх, що стосувались ходу впровадження медичної реформи, перспективи участі в Урядовій програмі «Гідність дитини» щодо облаштування в школі внутрішнього санвузла, інвентаризації й наведення ладу в лісових смугах тощо.

До слова, Перспективний план соціально-економічного розвитку громади Ніжинської сільської ради передбачає ремонт доріг, вуличного освітлення, реконструкцію приміщення школи під дошкільний навчальний заклад, будівництво внутрішнього санвузла в школі, створення зони відпочинку біля р. В’юниця, реконструкцію сільського парку тощо.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА