back

У с.Заньки відбулись загальні збори громадян

11 лютого 2019

08 лютого у Заньках відбувся схід села. Почути очільника сільської ради та громадськість про вже зроблене та заплановане, а найголовніше - про проблеми громади на збори громадян приїхали голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак, представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський та керівник ТОВ «Заньківське» Максим Давиденко.

 

Сільський голова Любов Сацюк звітувала перед громадою про виконання бюджету за минулий рік, використання коштів самооподаткування, здійснені заходи з благоустрою. Також вона озвучила плани на майбутній рік та проблемні питання, котрі існують в громаді. Серед запланованого – облаштування системи опалення в етнографічному відділі Меморіального музею М.Заньковецької, утримання фельдшерського пункту, облаштування вуличного освітлення, ремонт автобусної зупинки, ремонт доріг. Серед проблемних питань – відсутність продавця в магазині, неякісна робота пересувного відділення «Укрпошти», через що значно зменшилась підписка друкованої преси та відбувається невчасна оплата за комунальні послуги.

 

Вячеслав Івашин повідомив, що Президент України дав доручення керівництву «Укрпошти» повернути до сіл листонош, адже вони краще знають місцевість, можуть донести пенсію та пресу до людей похилого віку, які мало пересуваються, до осіб з інвалідністю, а також оплатити їх квитанції за комунальні послуги.

 

Голова райдержадміністрації розповів також і про складну ситуацію з автобусним перевезенням, яка склалася в районі. Перевізники відмовляються обслуговувати маршрути через їх збитковість, нарікають на неякісний стан доріг. Хоча у минулому році завдяки Уряду, який надав більше повноважень обласним державним адміністраціям, у Ніжинському районі вдалося відремонтувати автошляхи майже на 18 млн. грн., серед них – дорога Заньки – Велика Кошелівка. Була також здійснена підсипка дороги перед самими Заньками.

 

Очільник району також пояснював принципи основних державних реформ. А представник народного депутата Олексій Пірковський розповів про роботу Олександра Кодоли у Верховній Раді, залучені ним кошти з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій, зокрема для Ніжинського району – це 17,1 млн. грн.

 

Перед громадою виступив і один із інвесторів – керівник ТОВ «Заньківське» Максим Давиденко. За його постійну підтримку дякували і присутні пайовики, і сільський голова і очільник району. Інвестор у свою чергу пообіцяв і надалі допомагати громаді.

 

Завершився схід села невеличкою концертною програмою, котру підготували працівники Ніжинського районного будинку культури – Світлана та Володимир Мунтянови, Ірина Шевченко, Артур Тищенко, Сергій Юскевич та Катерина Ярмоленко, подарувавши присутнім теплу весняну атмосферу в зимовий день.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА