back

Як активізувати роботу в середовищі сільської молоді обговорили на засіданні координаційної ради

08 лютого 2019

 

       Днями в районній державній адміністрації відбулося перше у 2019 році засідання координаційної ради з питань молодіжної політики, яке провела заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

 

         Присутні заслухали короткий звіт про роботу ради в 2018 році, обговорили та затвердили план роботи на 2019 рік. Також, було внесено зміни до складу дорадчого органу. А саме: до складу ради введено представників Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського агротехнічного коледжу.

 

         Обговорюючи питання порядку денного, присутні були одностайні в тому, що в районі дійсно проводяться значна кількість молодіжних заходів,всі вони різнопланові за своєю організацією, спрямованістю, інформаційною наповнюваністю. Усі вони були проведені на достойному рівні, мали певний результат та очікувані наслідки. Та головним недоліком молодіжної роботи залишається те, що всі ці заходи так чи інакше були ініційовані представниками органів виконавчої влади, громадських організацій, ким завгодно, але не представниками молоді, яка проживає в районі. Тому, питання активізації молодіжної роботи в середовищі сільської молоді, підвищення рівня ініціативності місцевої молоді є пріоритетним для координаційної ради з питань молодіжної політики на 2019 рік.

 

            Було запропоновано створити ініціативну групу, до складу якої увійдуть представники громадських організацій, молоді активісти сільських громад, студентського та учнівського самоврядування, люди, яким небайдуже те, що відбувається в їх громадах, які бажають змін та покращення рівня життя і дозвілля сільської молоді. Планується, що робота ініціативної групи буде спрямована в першу чергу на активізацію молодіжної роботи в районі.

 

          За результатами обговорення прийнято рішення до 01 березня надати пропозиції сектору сім’ї, молоді та спорту щодо членів мобільної ініціативної групи для активізації молодіжної роботи в районі та залучення до активних форм самоорганізації сільської молоді, створити цю групу та інформувати членів координаційної ради про ефективність її роботи на наступному засіданні, яке заплановано на травень 2019 року.

 

За інформацією сектору сім’ї, молоді

та спорту райдержадміністрації